Op naar Brazilië!!

Hier kunt u alle informatie vinden over de reis die u met ons gaat maken. Hou deze pagina goed in de gaten, hier zullen wij ook alle vluchttijden e.d. op communiceren. We organiseren verschillende reizen, let dus goed op dat je bij de juiste reis kijkt voor de informatie!

Programma’s en vluchttijden:

HP-groepsreis

CP-groep

  • 10-15 juli 2014 (genodigden Continental)

HP-finale

  • 12-16 juli 2014 (winnaars Radio Veronica, Continental zomerbandenactie, Profile Tyrecenter)

 CP-finale

Voor alle info over het WK kunt u hier het WK-boekje van Ons Oranje downloaden.

Schiphol

Wilt u de auto parkeren bij Schiphol, dan raden wij aan op deze website vooraf een plek te reserveren. Dit scheelt in de kosten en verzekerd u van een goede parkeerplek.

Wij verzamelen op Schiphol in vertrekhal 1 bij de Lufthansa incheck balie.

Het is aan te raden een foto van uw paspoort te maken, zodat u altijd een digitaal kopie op uw telefoon heeft in geval van nood.

Hotels_MG_3805

Voor onze reis naar Rio de Janeiro hebben wij 2 hotels beschikbaar. Met onze groep klanten zullen wij overnachten in het Windsor Atlantica hotel en met de groep prijswinnaar in het Windsor Copa hotel. Beide liggen aan de Copacabana. 

Temperatuur

Tijdens onze reis is het winter in Brazilië. De temperaturen in juni/juli lopen sterk uiteen van 8 – 31 graden. S’ nachts ligt te temperatuur soms tegen het vriespunt.

De speelsteden waar wij de wedstrijden gaan bezoeken:

Rio de Janeiro
São Paulo (groepswedstrijd Nederland – Chili)

Rio de Janeiro

Hoewel het niet de hoofdstad is, is Rio de Janeiro voor veel mensen dé stad van Brazilië. Wie aan Brazilië denkt, denkt vooral aan de prachtige stranden van de Copacabana, het carnaval in Rio en het reusachtige en imposante standbeeld van Christus de Verlosser op de 710 meter hoge Corcovado-berg. Dit standbeeld haalt alle ansichtkaarten en dat is niet voor niets, want het kijkt uit over de stad. Rio is, veel meer dan hoofdstad Brasilia, het uithangbord van het land en dit WK. Een groot deel van de deelnemende landen zal in deze stad ook zijn tenten opslaan tijdens het toernooi. Inclusief de voorsteden heeft Rio ongeveer dertien miljoen inwoners. Een enorm aantal, maar het behoort niet tot de twintig grootste metropolen ter wereld. Het is zelfs niet de grootste stad van Brazilië. Die eer is weggelegd voor São Paulo, waar ruim 21 miljoen mensen resideren.

Estádio do MaracanãMaracana
Rio is niet alleen de meest aansprekende stad van dit WK, het beschikt ook over het meest tot de verbeelding sprekende stadion. Het Estádio do Maracanã heeft over de hele wereld een magische klank en om die reden was snel duidelijk dat hier de finale van het WK gespeeld moest worden. Het Maracana, dat officieel het Estádio Jornalista Mário Filho heet, werd gebouwd voor het vorige WK in Brazilië, van 1950. Tijdens de finale van dat toernooi tussen Brazilië en Uruguay vonden maar liefst 200.000 mensen een plekje in het stadion, een niet te bevatten aantal. Brazilië verloor dit duel met 1-2, wat leidde tot misschien wel het grootste voetbaltrauma uit de Braziliaanse geschiedenis. Het vernieuwde Maracana biedt plaats aan een kleine 80.000 fans en werd in 2013 heropend. Tijdens het WK wordt het stadion maar liefst zeven keer aangedaan. Vier groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en natuurlijk de finale worden in het roemruchte stadion gespeeld.

Liggingspeelsteden-WK-2014-Brazilie
Rio is de hoofdstad van de staat Rio de Janeiro en ligt in het zuid-oosten van het land, aan de Atlantische Oceaan. Het is niet zo gek dat veel landen graag tijdens het WK in Rio willen verblijven, want de temperatuur is aangenaam en de ligging ideaal. Het is in Rio niet zo warm als in bijvoorbeeld Manaus en de badplaatsen in het noorden, de gemiddelde temperatuur in de middag zal rond de 25 graden liggen. Het zit, qua temperatuur, een beetje tussen het frissere zuiden en het hete noorden en westen in. Vanuit Rio zijn twee andere speelsteden, Sao Paulo en Belo Horizonte redelijk bereikbaar. Naar beide steden is het vanuit Rio ruim 400 kilometer.

São Paulo

Met meer dan 11,3 miljoen inwoners is Sao Paulo de grootste stad van heel Zuid Amerika. De stad kent sinds 1870 een enorme urbanisatie en blijft jaarlijks sterk groeien. Sao Paulo ligt net zoals Rio de Janeiro in het zuid-oosten van Brazilië en ligt aan de altlantische oceaan. De stad is ook het financieel en zakelijk epicentrum van Brazilië. Aangezien Sao Paulo in climaat zich begeeft die instabiel is en dus veel regenval heeft wordt de regio van Sao Paulo ook wen Terra Garoa (Land van de Drizzle) genoemd.

Arena de São PauloArena_de_Itaquera_(2014)_-_2
Zeker is dat de Arena de São Paulo één van de meest besproken stadions van dit toernooi is, maar niet om de door de organisatie gehoopte reden. Tijdens bouwwerkzaamheden stortte eind november een hijskraan in, een ramp waarbij enkele bouwvakkers om het leven kwamen. Bovendien liep de bouw van het stadion door het incident natuurlijk forse vertraging op, terwijl het schema al (te) krap was. De verwachting is nu dat het stadion, waar op 12 juni de openingswedstrijd gespeeld wordt, in april opgeleverd wordt. Daar moet de FIFA het voorlopig mee doen. “Het is een kwestie van vertrouwen, we hebben zelfs geen plan B”, gaf preses Joseph Blatter van de wereldvoetbalbond in aanloop naar de WK-loting zelfs toe. Het stadion gaat plaats bieden aan 68.000 toeschouwers en wordt de thuishaven van de Braziliaanse topclub Corinthians. In de Arena de Sao Paulo worden, naast de openingswedstrijd, nog drie groepsduels, een achtste finale en een halve finale gespeeld.

Ligging
Veel landen zullen hopen dat ze één of meerdere wedstrijden mogen afwerken in São Paulo. Eigenlijk heeft de stad alleen maar voordelen: het weer is heerlijk, het stadion is prachtig en het ligt met een afstand van ruim 400 kilometer relatief dicht bij Rio de Janeiro, waar veel teams hun basiskamp zullen hebben. São Paulo ligt in het zuid-oosten van het land, tussen speelsteden Rio en Curitiba in. De meeste wedstrijden in São Paulo worden bovendien gespeeld in de namiddag, wanneer het ideaal weer is om te voetballen. Zo begint de openingswedstrijd van het toernooi om 17.00 uur lokale tijd, in Nederland is het dan vijf uur later.

Veiligheid

Brazilië staat bekend als een land met enorm hoge criminaliteitcijfers. Door onder andere de organisatie van het WK 2014 wordt er veel ondernomen om deze criminaliteit tegen te gaan. Ondanks de vele maatregelen die worden getroffen om de veiligheid tijdens het WK 2014 te garanderen is je gezonde verstand het grootste wapen tegen criminaliteit. Met andere woorden, neem tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 niet teveel geld op zak en loop niet met je nieuwe Canoncamera door de straten van Rocinha. Logischerwijs zijn de Favela’s geen plaats om zonder begeleiding rond te lopen, ook niet tijdens het WK 2014. Bovendien geldt dat in de grote steden meer criminaliteit heerst dan in de rustigere provincie.

Tips Veiligheid WK 2014
Wanneer je het WK 2014 gaat bezoek zijn hier alvast een aantal eenvoudige tips die kunnen bijdragen aan een veilig verblijf in Brazilië:

  • Kleed je eenvoudig zodat je zo min mogelijk opvalt als toerist. Nog beter is natuurlijk om de spullen die laten zien dat je een toerist bent in een boodschappentas van een Braziliaanse supermarkt te doen.
  • Blijf alleen in de centrale zones van de stad en ga niet alleen naar de buitenwijken.
  • Wanneer je een bezoek brengt aan Rio de Janeiro, ga nooit naar het strand op de Copacabana buiten de drukke tijden.
  • Reis niet met duur uitziende spullen, zoals juwelen, horloges, zonnebrillen van een duur merk, opvallende camera’s, luxe mobiele telefoons.
  • Het is handig een fotokopie van je paspoort mee te nemen. Laat het origineel dan achter slot en grendel in het hotel (Bij een Cartório (soort notariskantoor) kun je dat kopie eventueel laten waarmerken).
  • Stop een biljet van bijvoorbeeld 20 Real in je broek- of jaszak, zodat een zakkenroller of andere belager snel iets vindt waarmee hij tevreden kan zijn. Grote kans dat hij dan meteen de benen neemt.
  • Wanneer je niet alleen een wedstrijd van het WK 2014 wilt bezoeken, maar ook naar een toeristische trekpleister gaat, zorg dan dat je met een groep of gids gaat.
  • Neem niet zomaar van onbekenden consumpties aan, tenzij je na een gewonnen wedstrijd door een Oranjefan wordt getrakteerd op een biertje. Het kan gebeuren dat je wordt gedrogeerd met als doel je uiteindelijk te beroven.

 

De best geteste banden

Continental winterbanden komen bijna elk jaar als veiligste uit de winterbandentest van onder meer de ANWB.

ContiWinterContact™  TS 860WinterContact-TS860-ANWB-testwinnaar-2018-2019
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest 2018!

 

ContiWinterContact-TS850-testwinnaarContiWinterContact™  TS 850
 Dé testwinnaar van de ANWB winterbandentest van 2011-2015!

 

ContiWinterContact™ TS 850 P WinterContact™ TS 850 P
Testwinnaar Sport Auto 2016!

Veiligheid en grip

De best geteste autobanden, motorbanden en banden voor vrachtwagen, fiets en scooter. Goede banden onder een auto, vrachtwagen, motor of fiets zijn van levensbelang. De veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers hangt ervan af. Banden zijn bepalend voor het weggedrag van een voertuig. De banden van Continental komen als beste uit de autobanden test van de ANWB. Zowel de autobanden voor de zomer als de winterbanden. Ook voor motorbanden en fietsbanden kunt u bij Continental terecht.

Kies ook voor de banden van Continental. Voor de veiligheid en grip moet u met minder geen genoegen nemen.

Ontdek meer informatie over banden. Bijvoorbeeld over:

Een begrip in banden

Continental ontwikkelt en fabriceert al sinds 1898 autobanden en sinds 1952 specifieke winterbanden en is daarbij altijd innovatief geweest. Het ruwe materiaal (rubber) wordt voor ieder mogelijk gebruik tot sterk verschillende eindproducten verwerkt. Het profiel van iedere Continental band is perfect toegespitst op de wisselende omstandigheden waarin de band moet presteren.

Vind een Continental verkooppunt