Mark Maier

MarkMaier contitester motorbandenWoonplaats: Alkmaar
Vervoersmiddel: Honda NC700X, Honda CB1000R
Aantal km per jaar: ca. 17.000 
Waarom testrijder: Mijn motorverleden is nog kort maar kilometers heb ik al best veel gereden. Ik forens op mijn motor (kleine 100 km per dag) en geniet elke ochtend en avond van de rit. Voor het traject tussen Alkmaar en Amsterdam kies ik liever niet de snelweg maar een mooie route langs het Noordhollands Kanaal. Dat is lekker genieten, en af en toe zit er een lekker bochtje tussen. Verder ga ik in het weekeind weleens even ‘uitwaaien’ op de motor, net vandaag heb ik weer een heerlijk rondje Noord-Holland gedaan. Eén of twee keer per jaar komt er nog een meerdagse reis bij – afgelopen jaar bijv. naar de Alpen, tot bijna aan de Italiaanse grens. 
 
Mijn eerste tweewieler op benzine was een Vespa maar snel werd duidelijk dat ik ook buiten de bebouwde kom op de weg wil kunnen rijden. Dus lessen en  studeren voor het rijbewijs. Dat is prima gelukt en in de afgelopen anderhalf jaar heb ik meer dan 30.000 km gereden, door wind en weer. Daarbij heb ik regelmatig veiligheidstrainings gevolgt en elke keer weer wat bijgeleerd – voor iedere motorrijder aan te bevelen! 
 
Ik heb gemerkt dat mijn rijden sterk beïnvloed wordt door mijn gevoel voor de grip op de weg. Daarbij spelen de motorbanden natuurlijk een hoofdrol. Het vertrouwen in het goed functioneren van de banden is essentiëel om goed en veilig te kunnen rijden. Je wilt altijd goed kunnen aan  voelen wat voor een wegdek je onder je hebt, om je rijden daarop aan te kunnen passen. Ik ben heel benieuwd hoe de Continental banden het zullen doen. 
 

Vind een Continental verkooppunt