Jordy van Overeem

Jordy van Overeem ContitesterWoonplaats: Almere
Vervoersmiddel: Suzuki GSXR 1000
Aantal Km per jaar: 7.000
Waarom testrijder: Ik ben Jordy van Overeem, ben 25 jaartjes jong en woon in Almere.

Vanaf het moment dat ik mijn rijbewijs heb gehaald ben ik gaan rijden op een Suzuki GSX-R 1000 uit 2006. Een heerlijke motor die goed op de weg ligt, doet wat ik wil en overal vermogen heeft.

Jaarlijks ga ik graag weekenden naar Duitsland of een paar weken naar Zuid-Frankrijk en Italië. Ik vind het heerlijk om te rijden met mooi weer, in een prachtige omgeving en te genieten van mooie bochtige wegen. Helaas heeft Nederland dit niet echt te bieden.

Om toch veel plezier te hebben in Nederland rijd ik altijd bij 2 The Experience. Deze organisatie geeft motorrijvaardigheidstrainingen op het Midland circuit in Lelystad. Deze trainingen zijn echt voor iedereen. Je leert daar vooral bochten techniek, zithouding, remmen in de bocht en noem maar op. Voor mij is het vooral leren motor rijden met veel zelfvertrouwen en daardoor heb ik heel veel plezier in het motorrijden. Voor meer informatie ga dan naar www.2theexperience.nl

Banden en remmen zijn voor mij de meest belangrijkste factoren op de motor. Dit is voor mij de eerste keer dat ik op Continental banden ga rijden. Wat verwacht ik van een band? Veiligheid! Het moet plakken en mij het gevoel geven dat de motor veel meer kan in welke situatie dan ook. Ik ben benieuwd wat de Continental banden gaan doen op de vele dagen op het Midland circuit en in het buitenland. Binnenkort zal ik mijn bevindingen delen.

Vind een Continental verkooppunt