Jean Pierre Mommersteeg

Honda VFR Contitester motorbandenWoonplaats: Arendonk
Vervoersmiddel: Honda VFR, Yamaha WR, Custom chopper
Aantal Km per jaar: 50.000
Waarom testrijder:  Ik ben Jean Pierre, 42 jaar oud/jong en vanaf kinds af aan bezig met motors, brommers, auto’s en oldtimers.

Op mijn 18 meteen gestart met het halen van mijn rijbewijs, eerst snel auto en daarna meteen motor. 6 lessen later reed ik met mijn roze papiertje weg.

Direct een motor gekocht. Een Yamaha XJ650 uit 1982. Met deze motor ongeveer 150.000 a 200.000 km gereden. Daarna mijn eerste VFR gekocht. Ook met deze motor een kleine 100.000 kilometer gereden. Toen zijn we getrouwd, kinderen gekregen, en een huis gebouwd in België waar we nu als kaaskop al weer 11 jaar wonen. Op dat moment kreeg ik ook een lease wagen en mocht van mij werkgever niet meer op de motor naar het werk. De kilometers kwamen er toen niet meer zo makkelijk bij. Maar na een paar jaar weer fanatiek aan het rijden geslagen. In maart van dit jaar voor mijn eigen begonnen met itemo.nl, een automatiseerder die het anders doet dan de huidige IT bedrijven. Omdat ik nu zelf kan bepalen hoe ik naar mijn werk ga probeer ik zo veel mogelijk op de motor te gaan. Ik merk dat klanten dit ook leuk vinden wat weer iets extra’s toevoegt aan de dienstverlening.

Momenteel heb ik drie motoren voor elk weer type iets. Ik heb een Yamaha WR400 enduro motor, om lekker door het bos te rijden. Een Honda VFR voor woon werk verkeer, en ben mijn eigen custom chopper aan het bouwen. (www.snipercustomchoppers.nl). De chopper is voor de zonnige zomerse dagen, ik hoop deze in de zomer klaar te hebben. Momenteel rij ik ongeveer 1000 km per week op de VFR, en dat bevalt super, zomer of winter ik zit op de motor.  Omdat ik een sportieve manier van rijden heb verslijt ik een aantal banden sets per jaar, ik ben dan ook heel nieuwsgierig hoe de Continental banden presteren.

Deze zomer ga ik samen met mijn oudste zoon een kleine 4000 kilometer rijden door Engeland, Schotland en Ierland. Dit zal, als de banden goed bevallen, op de Continental motorbanden zijn.

Ze worden dan ruim een week zeer intensief getest, een kleine 600 kilometer per dag.

 

 

Vind een Continental verkooppunt