Jan Arend de Kroon

Testrijder Continental TrailAttack Jan Arend de KroonWoonplaats: Arnhem
Motor: Suzuki Black Rhino
Aantal Km per jaar: 20.000
Waarom testrijder: Sinds mijn 18e (eigenlijk stiekem zelf iets eerder) rijd ik motor. Dat is alweer 36 jaar geleden. Mijn voorkeur gaat uit naar avontuurlijke motorritten. Naast een bewuste planning van lange motorroutes over de smalste secondaire weggetjes, zoek ik ook graag de “anders verharde” wegen op. Dat zijn nogal eens zandpaden en gravelwegen. En als op de route een wegopbreking voorkomt, dan is omkeren eigenlijk geen optie 🙂

In mijn vrije tijd verrijd ik heel wat kilometers. Dat doe ik heel soms alleen, maar meestal met motorvrienden van mtc The Whisky Trail. Naast deelname aan nogal wat aan toerritten, waaronder de fameuze Smokkeltouren, ga ik dit jaar, in de maand mei, ook Schotland in. Ideale omstandigheden om een nieuwe en veelbelovende band eens goed te testen!
Op dit moment heb ik een Suzuki Black Rhino. Een VStrom die ik een beetje gemodificeerd heb. Zo is de tandwielverhouding een tandje aangepast, voor ietwat meer kw’s, en heb ik de motor flink verhoogd. Daarmee voldoet allemans vriend VStrom aan al mijn motorwensen en is het een aanzienlijk pittigere motor geworden  🙂  Op mijn eigen motor heb ik vrij recent een offroadtraining gevolgd bij Berrt, Bert Duursma’s Offroadtraining. Een uitstekende manier om je motor goed te leren kennen!
Omdat ik een uitstapje naast de weg niet schuw, omdat ik alle seizoenen motorrijd en omdat ik graag lekker vlot over de slingerende wegen van bergen/heuvels ga, stel ik hoge eisen aan een motorband. Ik ben daarom meer dan een beetje benieuwd naar de ContiTrailAttack 2.

Vind een Continental verkooppunt