Holger Gerschau

Testrijder CTA2 Woonplaats: Waddinxveen
Motor: Triumph Tiger Explorer
Aantal km per jaar: 15.000-16.000
Waarom testrijder: Kort geleden heb ik de OEM banden op mijn nieuwe Triumph Tiger Explorer laten vervangen….en in een enthousiaste bui leek het me leuk om me aan te melden als testrijder voor de Conti’s. Net nieuwe banden en toch al op zoek naar andere…Tja toch nieuwsgierig hoe dat rijdt. De OEM’s waren niet slecht maar tegen het einde sleten ze vervelend op. Bij het in de bocht leggen van de motor was een duidelijk kantelpunt te voelen en werd onderstuur heel vervelend (kan dat met een motor, onder/overstuur?), in ieder geval niet prettig. Met de nieuwe banden die er nu al 1500 km opzitten was insturen “moeizaam”. Dit is “opgelost” door 0,2 bar meer druk dan de fabrikant aangeeft. Het vinden van de juiste druk was niet eenvoudig, of het koude weer de afgelopen tijd of de banden zijn niet dicht, maar ik ben even bezig geweest. Ik ben dus nog steeds niet helemaal tevreden.

Ik rij ongeveer 15000-16000 km per jaar en dat door alle weersomstandigheden (vanochtend zat er ineens van dat witte spul op de ruit, en het was nog helemaal droog toen ik wegreed van huis).
Ik gebruik de motor voor vakantie, weekendjes weg en woon-werk verkeer. Heel luxe, voor de echt slechte tijd heb ik een pekelfiets. Een oude Suzuki DR650 op Conti TKC80’s. Een motorband met de aanduiding M/S (mud en SNOW), winterbanden dus.
Mijn motto bij het rijden is: “als je er niet doorheen zakt, dan kan je er rijden!”. Banden hebben daarom nogal wat te verduren, daar ik gewoon overal op wil rijden, en het liefst snel…. Ik tegenstelling tot de meeste motorrijders vermaak ik me op de snelweg dan ook prima. Mits je een beetje de ruimte hebt, het goed weer is en je snelheden van ver boven legaal in NL kan aanhouden…

Ik rij veel met duo (vrouwlief heeft een motor met chauffeur) en bagage.
Wat mij betreft gaan die TA2’tjes heel wat meemaken. Dit jaar staat in ieder geval nog een reis naar Schotland, de Eifel en Noord Duitsland gepland. En op de reserve lijst staat Zuid Engeland en het Centraal Massief (Frankrijk).

Vind een Continental verkooppunt