Tim van Achterbergh – ContiTrailAttack 2

Meteen erg te spreken over de ContiTrailAttack 2 motorbanden

 
Ik ben erg tevreden met de ContiTrailAttack 2 motorbanden onder mijn KTM. Ze doen uitstekend hun best. Wat me meteen al opviel was dat de motorbanden inderdaad een stuk minder glad zijn. Nee ik vond ze niet meteen maximaal grip hadden, maar ze zijn vele malen minder glad dan andere nieuwe motorbanden. Natuurlijk moet een band altijd nog een beetje siliconen eruit zweten. Verder viel me ook op bij de montage van de banden dat het loopvlak van deze band een stuk ruwer is dan een band die wel heel erg glad is aan het begin. Verder zitten er ook geen voelsprieten op de band en dit maakt het ook wat professioneler eruit zien, vraag me niet waarom. 
 

De eerste kilometers op ContiTrailAttack 2

Na 200 km verder te zijn ben ik erg te spreken over de band en ben ik nog erg benieuwd wat deze gaat doen bij een wat zanderige ondergrond. Verder van die slijtage sporen/beschadigingen op de weg vind ik dat de band er amper mee zoekt. Ik vond het met mijn vorige motorbanden een stuk meer merkbaar. Dit voelt allemaal nu wat meer rustig en solide. Verder heb ik deze motor nog niet zo lang en valt het me mee dat ik eigenlijk al bijna al het oppervlak van de band gebruik.

ContiTrailAttack-II motorbandenNat > Goed
Beschadigingen wegdek> Uitstekend
Droog > Goed
Zand/bospad > ….
Offroad/los zand > …. 

Verder lijkt het me ook omdat er meer rubber contact met de weg heb dan mijn vorige scorpion’s dat de band hopelijk een stuk minder snel slijt haha, of had dat nou ook met mijn rechter hand te maken. Dat laten we maar achterwege….
 

Verder zijn er deze keer nog geen foto’s maar die zullen volgende keer zeker volgen.

Tot de volgende keer!

Vind een Continental verkooppunt