Testrijder Maurice Crooijmans op RoadAttacks 2 C

Zaterdag 7 juni kon ik bij Motor Houtrust in Den Haag terecht om de RoadAttacks 2 C te laten monteren op mijn R1200R. De banden waren een paar dagen ervoor geleverd en ik kon snel terecht. Erg fijn en goed geholpen!
Voorzichtig ernaartoe gereden omdat een dunne spijker zich een paar dagen ervoor door mijn achterband geperforeerd had. Het moment om als testrijder te beginnen had dus niet beter uit kunnen komen…

Ondanks de ‘TractionSkin’ rustig weggereden. Er zat toch een waarschuwingslabel voor nieuwe banden om mijn stuur. Al bij het eerste bochtje was het ook duidelijk dat ik met heel andere banden te maken had. De toch al wendbare motor ging nu wel heel makkelijk de bocht om.

RoadAttacks 2 CNu de eerste kilometers erop zitten zijn er een paar zaken die er voor mij uitspringen, nl:
– de TractionSkin: Hierover ben ik zeer te spreken. Van begin af aan is er een goed gripgevoel. De eerste kilometers wat voorzichtiger rijden was voor mij vooral om de band ‘te leren kennen’. Een sterk pluspunt deze techniek.
– het korte bochtenwerk was wennen. Ik had het gevoel dat de motor de bocht inviel. Echter na wat ‘ rustige gymkhana-manoeuvres’ was de wendbaarheid snel gewend en had ik te maken met een prettig, direct sturende motorfiets die ook op rechte stukken en de snelweg stabiel aanvoelt.

Ondertussen geven de weerberichten diverse kleurcodes af variërend van geel tot rood voor de komende uren/ dagen. Iets waar ik nu eigenlijk wel naar uitkijk.
Wordt vervolgd…

Vind een Continental verkooppunt