Sienna Herf: voorlopig nog even rustig aan

120 70 zr17

ContiRoadAttack 2 EVO:

De rit terug…

De leenmotor bracht ik terug bij Goedhart Motoren in Bodegraven en mijn eigen motor nam ik mee na een grote onderhoudsbeurt en de montage van de Continental RoadAttack 2 EVO banden. Nog eenmaal krijg ik de waarschuwing om voorzichtig te rijden met de nieuwe banden. De sticker op mijn cockpit herinnert er me er ook aan. Better safe than sorry!

Met ideaal weer naar huis rijden, een ritje van 37 kilometer. Ik dacht: dit wordt genieten! In plaats daarvan was de eerste rotonde zeer onwennig en de volgende scherpe bochten voelde ook niet prettig. Op een rare manier leek mijn motor wat logger, stugger en zwaarder. Ik ben expres eerder de snelweg afgegaan om nog wat extra bochten te maken en over rotondes te rijden. Misschien een kwestie van wennen, oefenen en inrijden.

Zou het dan zo’n verschil zijn om na 5 jaar een ander merk nu op deze banden te rijden? Gaat het toch snel wel ‘natuurlijker’ voelen als ik wat meer kilometers heb gemaakt? Met grip was er absoluut geen probleem. Met de hoge temperatuur leken de banden flink te ‘plakken’. Dus, nog wat geduld. Het bochtenwerk wordt vast beter…ContiRoadAttack 2 EVO

100 kilometer verder…

De eerste woon-werk-woon rit is achter de rug. Het grootste deel van mijn rit gaat over de snelweg maar het laatste deel is een stuk door een drukke stad met veel kruispunten, rotondes, tramrails en (onoplettende) fietsers. Weer een goede oefening om te zien of de motor doet wat ik wil op de nieuwe sloffen. Het leek wat beter te gaan, ondanks de voorzichtigere rijstijl kon ik wel al comfortabeler rijden. Op de snelweg voelde het vertrouwd en stabiel. Zouden de bochten een kwestie van durven zijn?

Voorlopig doe ik nog rustig aan. Later deze week gaat het regenen. Als ik de mazzel heb niet tussen de buien door te rijden, zullen de motorbanden flink getest kunnen worden. Ik ben zeer benieuwd.Motor

Vind een Continental verkooppunt