Roel Ebbinge: tijdelijk afscheid van de TrailAttack2

Roel Ebbinge Contiester

ContiTrailAttack 2:

Net een lang weekend kilometers maken achter de rug, dik 1000 km en een veelvoud aan bochten. Het doel was deze maal om de Luxemburgse wegen te verkennen, en dat hebben we gedaan. Het verschil tussen de Belgische en Luxemburgse is aanmerkelijk. Waar de Belgische vrienden er een handje van hebben om bij voldoende schade een bordje Route Degrade neer te hangen en te hopen dat dat de oplossing biedt, weet je je in Luxemburg verzekerd van een prachtig wegdek. Ook heldere bebording en “motorvriendelijke vangrails” (aan die term moet ik nog steeds een beetje wennen) zorgen ervoor dat het prettig sturen is in dit heuvelachtige landschap. Mooie bochten, heldere aanduidingen en het zeer goede wegdek zorgt er wel voor dat je de neiging om lekker door te rijden niet kan onderdrukken. De gaskraan ging met regelmaat flink open en ondanks de frisse ochtendtemperaturen gaven de banden geen krimp. Ik ben er inmiddels gewend dat de motor wat naar binnen wil vallen met deze band, maar een beetje gas erbij lost dat naadloos op zonder ook maar enigszins in te boeten aan controle.

Testrit ContiTrailAttack RoelElke motorrijder kent het gevoel van oei, die bocht licht toch iets scherper dan ik had ingeschat. Een goed aangeleerde kijktechniek (blijf kijken waar je heen wilt en niet, ik herhaal niet naar het gevaar want dan gaat het juist mis!) en vertrouwen op je motorbanden helpt je uit de brand. Met dat vertrouwen zit het wel goed want dat heb ik inmiddels wel in de ContiTrailAttack 2!

Mijn wegbanden gaan er binnenkort af om plaats te maken voor de Continental TKC80 noppenband. Met een 14 daagse toer over IJsland lijkt mij dat de beste optie. het TrailAttack2 rubber gaat even in de opslag maar zal bij terugkeer van de lavagronden weer een plek onder de GS krijgen. Ze zijn nog lang niet op na 7000 km rijplezier en voorlopig is dit mijn band voor onder de reis-enduro!

Vind een Continental verkooppunt