RoadAttack 2 EVO getest door Peter Vreeswijk

Na ca. 4.000km inmiddels ook in de (stromende) regen gereden. Hierbij heb ik niet de grenzen opgezocht wat betreft grip met de banden. Bij nat wegdek ben ik zelf toch wat voorzichtig daarmee. Overigens heb ik niet een onveilig gevoel gehad in de bochten, maar echt vergelijken met de “oude” banden is zo toch lastig. Wellicht een voorzichtig wat proberen op een parkeerplaats of zo.

Bij droog wegdek ben ik nog steeds heel blij met de wegligging en het stuurplezier.

De achterband begint al enigszins te slijten. Er staat alleen nog “tack” te lezen en het midden van de band vertoont een heel licht vlakke baan. Dit is echter nog totaal niet te merken aan het rijgedrag! Wellicht is het gewenning, maar het rijdt nog alsof ze er pas nieuw onder zitten. Het echte profiel is gelukkig nog volop aanwezig.
Op de voorband is nog het volledige ContiAttack te lezen. Hier nog weinig slijtage te bespeuren. Mijn eerste (originele) voorband was al heel snel aan vervanging toe, eerder dan de achterband. Misschien doordat ik regelmatig door de file rijdt? Met de Conti’s zie ik een logischer slijtpatroon.

Vooralsnog heb ik een prima ervaring met deze banden.
Helaas is het er nog niet van gekomen naar Zwitserland te rijden met de motor. Hopelijk komt dat er dit jaar nog van.

Vind een Continental verkooppunt