René Vermeulen op de TrailAttack 2

Continental-TrailAttack2  Na montage bij de BMW dealer van Brabant, Mofra, meteen lekker kunnen wegtrekken met de nieuwe Continental TrailAttack 2, duidelijk wat ronder dan de oude Tourance banden die er eerder op lagen.

Bij het wegrijden toch maar even ouderwets voorzichtig geweest in de eerste bocht, maar ze hadden wel gelijk bij Conti, je kunt dankzij het Ready 2 ride meteen normaal wegrijden en misschien wel meteen sportief wegrijden. Veel te lang al zijn banden spekglad en dus een enorme vooruitgang.
In totaal heb ik nu zo’n 1500km gereden met de banden, single en duo, in Nederland, België en Frankrijk, en dus mooi klaar voor het eerste verslag.

De banden zijn erg makkelijk te rijden, voor het gevoel zijn ze erg rond van structuur en vorm. Neutraal bochtengedrag (valt niet in de bocht of loopt niet wijd) en bakken met grip.

De oude Tourance banden willen nog wel eens een stapje opzij zetten, zeker tijdens het spelen.
Door lekker vol-gas uit te accelereren uit de bochten worden de wangen lekker belast en de TrailAttack2 banden vinden het allemaal prima en prachtig, ook met het aanremmen voor de bocht geen kwispelend achterwiel meer als bij de oude T. Het is zalig wat een vertrouwen de banden geven en hoe ongevoelig ze zijn voor het type ondergrond.

Tijdens mijn eerste ritten heb ik alleen kunnen spelen met de GSA, nu de laatste tijd ook . continental-trailAttack 2
Na wat druk verhoging in de banden voelt ook dit goed aan, de wangen worden wat zwaarder belast, maar ook nu houden banden neutraal hun spoor vast en volgen mijn commando’s vlekkeloos. De temperatuur van de band blijft ook nu binnen de perken, het enige wat nu nog getest moet worden is hoe ze zich houden tijdens het bedwingen van Alp en met off-road rijden in de Alpen. Daarvan later verslag.

Na verschillende type banden onder de GSA heb ik nu echt een setje gevonden die mij erg goed bevallen, neutraal, altijd grip en lekker slijtvast (nog geen sporen te zien).

Vind een Continental verkooppunt