Peter de Witte: met de duurzaamheid zit het dus wel snor!

Trailattack 2 tochtTweede reviewverslag ContiTrailAttack 2

Inmiddels is het 2015 en tijd voor de tweede review. De teller staat nu op 46.000 kilometer. Dit betekent dat ik 8.400 kilometer heb gereden sinds de vorige review en bijna 13.000 kilometer in totaal heb gereden met deze bandenset. Zonder problemen hebben de banden dit doorstaan. De voorband ziet er daarbij nog prima uit, de achterband heeft meer te lijden en de snelweg-slijtage is goed te zien. Desalniettemin is er nog voldoende profiel over om nog even door te rijden. De motor is net weer terug van een onderhoudsbeurt bij Harry Meijer in Lijnden en zijn in orde bevonden. Met de duurzaamheid zit het dus wel snor!

Betrouwebaar materiaal

In de tussenliggende periode heb ik weer voornamelijk forensen kilometers gereden tussen Uitgeest en Amstelveen. Daarbij zijn ook weer allerlei weertypen de revue gepaseerd. Van zon, tot wind en regen en recentelijk zeer dichte mist. Mede vanwege dit laatste zijn er bij de laatste beurt gelijk een paar mistlichten op de voorkant van de motor gemonteerd. Dat levert in ieder geval weer een grotere zichtbaarheid op (bovendien ziet het er ook goed uit, een paar van die lampen op een GS!). Naast betrouwbaar materiaal is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn.

Ongeluk op de A9

ContiTrailAttack 2 reviewDat beide belangrijk zijn heb ik begin september van dichtbij gezien op weg van naar huis van mijn werk. Een motorrijder had pech op de A9. Hij had netjes zijn motor op de vluchtstrook gezet en was zelf godzijdank achter de vangrail gaan staan. Een onoplettende automobilist was op volle snelheid over de vluchtstrook aan komen rijden en op de stilstaande motor ingereden. De brokstukken lagen over 3 rijstroken verdeeld en van de motor was een nauwelijks herkenbaar verwrongen stuk metaal over, vastgeklemd onder de vangrail. Pas later hoorde ik dat de motorrijder verder ongedeerd was, maar ik vreesde toen wel even het ergste. (link naar nieuwsbericht) Het benadrukt nog maar eens dat je zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen dat je langs de kant van de (snel)weg stil komt te staan. Het is mij ook een keer overkomen, het is geen feest om naast het voortrazende verkeer stil komen te staan. Gelukkig kon ik toen op eigen kracht uiteindelijk weer verder. Altijd motorbanden controleren op onregelmatigheden, dus!

Recreatieve kilometers

In de zomer heb ik ook uiteraard ook nog wat recreatieve kilometers gereden. Onder andere tijdens de sport- en contactdag van mijn werk. Op deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor de werknemers van de organisatie waar ik werk. Een van de dingen die wordt georganiseerd is een motortocht. De man die de tocht ieder jaar uitzet is een fanatiek motorrijder die de rit altijd rijdt op een prachtige klassieke BMW. De mooie rode van de foto 1. Hij rijdt, zijn vrouw zit achterop en helpt navigeren en de groep in de gaten houden. Het was een weer een prachtige rit in de omgeving van Weesp, met allerlei soorten motoren. Ducati, Harley Davidson, Yamaha Xmax scooter, BMW, van alles door elkaar, maar altijd erg gezellig. (Ik sta helemaal rechts op foto 2. Gele helm, grijze motor)

Op dit moment staat de motor even stil vanwege de winterstop. Ook al vallen de temperaturen behoorlijk mee, er ligt alweer pekel op de weg, en zeker hier in Noord Holland waait het enorm hard. Nog even volhouden dus tot het weer mooi weer wordt!

Vind een Continental verkooppunt