Michel van den Berg: deze motorbanden geven vertrouwen!

CTA2test motorbanden ContinentalDe afgelopen maanden heb ik mijn kilometers gemaakt op de (nieuwe) ContiTrailAttack 2. Om maar te beginnen met het eindoordeel: deze motorbanden geven vertrouwen.

Het weer is de afgelopen weken vrij wisselvallig geweest en op de motor is het dan fijn om te weten dat je de controle blijft houden. De TrailAttacks bleven grip bieden op alle soorten wegdek die ik ben tegengekomen, of deze nou droog waren of nat. En dat is prettig! Grip en stabiliteit zijn voor mij belangrijk. Ik neem vaak (verschillende) duo-rijders mee, die niet allen even ervaren zijn. In die omstandigheden wil ik me geen zorgen hoeven maken over grip, controle en stabiliteit. Bij deze motorbanden is dat nooit een issue geweest.

Motorbanden voor alle omstandigheden

Ook voor langere ritten blijken de ContiTrailAttack 2 fijne banden. Stabiel op snelheid en strak sturend, ook met de volle bepakking bestaande uit duo-passagier, twee koffers en een bagagerol. Tijdens die ene ‘noodstop’ die ik maakte, was de motor prima onder controle te houden.

In mijn eerdere review schreef ik al dat deze motorbanden voor off-road rijden waarschijnlijk minder geschikt zijn. Conti biedt daarvoor onder andere de Conti TKC 80. Maar voor rijders als ik, die vooral gebruik maken van geasfalteerde wegen, zijn de ContiTrailAttack 2 uitstekend geschikt.

 

Vind een Continental verkooppunt