Maurice le Belle: Een dubbel beeld van de banden

Motorbanden stelvio pas ContiTrailAttack 2Ik heb inmiddels 4.000 km met deze motorbanden weggereden door de Alpen. Een prima testrit!

De motorbanden hebben zich goed gehouden. Prima grip en stuurprecisie. Berg op en af door ontelbare bochten.  Je kunt er zelfs schuiner mee gaan dan je motor aan kan (zoveel vertrouwen geven de banden je toch wel).  Ik heb meerdere keren wat van de Stelvio op het asfalt in de Alpen achtergelaten!  Dit was allemaal onder zeer warme omstandigheden.  In de regen heb ik niet hoeven te rijden. Ik heb het gevoel dat deze motorbanden “zachter”  rijden en dat is een prettige bijkomstigheid.

Wat ik echter als minder prettig heb ervaren is dat het  voorwiel begint te “zwabberen” als je vanaf een snelheid van 80 km je handen van het stuur af haalt. Dit was eigenlijk al vanaf het begin in mindere mate aanwezig en werd  tijdens oplopende kilometers erger. Tevens vind ik  dat de motor vanaf 130 km per/uur instabiel  in de lengterichting is geworden. Wat hier de oorzaken van zijn? Misschien slijtage combinatie banden/motor?

Dus ik heb een beetje een dubbel beeld van deze motorbanden. Door het zwabberen en instabiliteit, denk ik niet dat de ContiTrailAttack 2 er weer op komen.Motorbanden on the road

Aankomend weekend maar even langs bij de bandenman en kijken of hij iets kan vinden. Misschien opnieuw balanceren. Misschien dat Continental hier iets in kan betekenen?

Update: voorband vervangen

Na de review van Maurice is de montage van de motorbanden zorgvuldig nagelopen. Onder garantie is de voorband (exemplarisch probleem) vervangen en door Jos Smit Motoren met zorg opnieuw gemonteerd.

Maurice is ondertussen onderweg op een nieuwe ContiTrailAttack 2. Zijn nieuwe ervaring met de banden:

Afgelopen weekend een kleine 200 km weggereden. Duidelijke verbetering aan de voorkant. Motor is toch wat rustiger. Stuurt makkelijker en geeft meer vertrouwen. Achterkant blijft wat aanwezig maar is ook beduidend minder.

De eerste week van september ga ik wederom de Alpen in. Dit wordt wederom een goede testcase. Hier zal ik ook een kort verslag over maken.

 

Vind een Continental verkooppunt