Maurice Crooijmans: Erg tevreden!

Inmiddels rij ik alweer 7 maanden met de ContiRoadAttacks 2. De banden zijn erop gezet toen de teller op 62950 km. stond en ik ben nu 8000 km. verder. De afgelopen maanden vrijwel dagelijks gereden. Dit was met name woon- werkverkeer waarbij snelweg en rijden binnen de bebouwde kom elkaar afwisselen. Tussendoor een paar langere afstanden via snelweg en een enkel ‘recreatief’ ritje tussendoor niet te vergeten…Ik ben een doorrijder en tot nu toe lukt dit ook aardig. Er zijn maar een paar dagen geweest dat de bus en trein toch een veiliger middel van transport waren. Dit na eerdere ervaringen met motor in winterse omstandigheden, niet voor herhaling vatbaar, ongeacht de banden…

Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over de rijkwaliteiten. De Conti’s passen goed bij de R1200R en wat me opvalt is dat tot nu toe de banden ook nog gewoon goed rijden. Slijtage is zichtbaar maar er is nog voldoende profiel over. Dit is duidelijker te zien aan de achterband, deze is licht afgevlakt als gevolg van de snelwegkilometers. De motor voelt verder stabiel aan bij hogere snelheden.
Rijden in de stad lijkt net zoals in het begin: wendbaar en precies. Dit heb ik ook anders meegemaakt in het verleden, waarbij van begin af aan al van een vagere interactie sprake was. Bij slijtage van sommige voorbanden vond ik bij accelereren de voorkant nog weleens ‘zoekend’ of licht zwabberend aanvoelen naarmate de slijtage toenam. Dat is nu (nog) geenszins het geval.
Bij droog weer vind ik het een zeer prettige bandenset die zowel goed rijdt bij rustig/ tourrijden als bij een sportievere inzet.
Bij nat weer ben ik er nog niet helemaal over uit. De Conti’s rijden goed, maar ik heb sets meegemaakt waarbij ik me zekerder voelde. Het is tot nu toe vooral in scherpere bochten zoals bijvoorbeeld bij fly-overs en op- en afritten dat ik de achterkant soms licht opzij voelde schuiven (wel genomen met aangepaste snelheid). Iets wat ik hiervoor bij goede regenbanden minder heb gemerkt. Dit kan te maken hebben met het wegdek op die plek, maar het viel me een paar keer op, meer dan anders.

Ik hoop nog vele kilometers op deze banden te mogen maken. Ondanks het wat onzekere gevoel bij natte ondergrond, ben ik zeker tevreden. Het is vooral de feedback en het fijne sturen wat me aanspreekt. Ik zou zoals het er nu voorstaat bij een volgende bandenwissel zeker de Conti’s overwegen er weer op te laten zetten, alhoewel er m.i. wel ruimte voor verbetering zit bij rijden op nat wegdek. Ben nog wel benieuwd hoe de rijkwaliteiten aanhouden bij verdere slijtage….waarover later meer!

Groet,
Maurice Crooijmans

Vind een Continental verkooppunt