Mark Maier: verwachtingen ruim overtroffen!

Motogymkhana Mark Maier Continental motorbanden

ContiRoadAttack 2 EVO:

Op 5 april werden de nieuwe Continental RoadAttack 2 EVO gemonteerd op mijn Honda CB1000R, en meteen de volgende dag kregen de motorbanden een aardige proef voor de kiezen: Een Motogymkhana-dag, en dan in de regen.

Motogymkhana gaat over bochtjes rijden, héél veel bochtjes, en hele scherpe bochtjes. Deze sport is al decennia populair in Japan maar is pas enkele jaren geleden overgewaaid naar Europa (voor meer info kijk eens naar motogymkhana.nl). Het is een wedstrijdsport maar ook zonder tegen de klok te racen is het erg leuk om te doen, en je motorbeheersing verbeterd er enorm van!

Met al die bochtjes is het rijden op niewe banden best een uitdaging want die zijn de eerste kilometers meestal nog spekglad. Bovendien kwam er nog een vlinke regenwolk langs, dus wij hadden bijna de hele dag een nat terrein.

TractionSkin

Maar er was geen enkel probleem dankzij de TractionSkin van Conti. Grip zat, ook met nieuwe banden op nat wegdek, zo bleek al snel. Gaandeweg kon ik de bochtensnelheid opvoeren en kreeg steeds meer vertrouwen in mijn motor (pas een week in bezit), de Conti’s daaronder en daardoor ook in mijzelf.

Het is verbazingwekkend hoe schuin je ook bij nattigheid bochten kunt nemen, en deze dag was een prima gelegenheid om dit te testen, met weinig risico. Een Motogymkhana parcours rijd je namelijk bijna altijd in de eerste versnelling, waardoor je nauwelijks harder gaat dan 50 km/u. Desondanks wordt er hard geaccelereerd, hard geremd, en in de bochten gehangen totdat de voetensteuntjes het grond raken.

De Conti’s hebben mijn verwachtingen ruim overtroffen waardoor ik duidelijk zelfverzekerder en daardoor beter en soepeler rond de pylonnetjes kon rijden dan gedacht, ondanks het slechte weer. Ik ben zelfs gevraagt of ik bij de competitie mee wil doen.  🙂

Vind een Continental verkooppunt