Jan Vissers: zeer positieve motorband!

PanContiRoadAttack 2:

Het is inmiddels eind mei begin juni, vooraf had ik wat routes gereden in Nederland rond de duizend km, om daarna 1200 km over de kronkelige wegen van Duitsland te toeren,  Eifel richting Cochem, de openingstoer van KNMV, met de Panclub zijn wij bij enkele dagen bij Waldhotel Machtemes-Mühle bij plaatsje Preischeid Duitsland /grens Luxemburg , ben direct door gegaan naar Zwartwoud, midweek toer van KNMV. Hotel Bären in Oberharmersbach

Heb vele bochten op diverse weggedeeltes gereden met laag en wat hogere snelheden met passagier en belading.  De rij eigenschappen, soepel in bochten en in regen en zeer positieve band in alle omstandigheden heb ik in deze km mogen ervaren.

Maar ik heb na 7500 km band in Duitsland in plaatsje Biberach moet laten vervangen door een BMW Dealer. Dealer had niet voorradig een Continental band, alleen Metzeler Roadtrec Z8, geen keuze dus. Klein opmerking ter verbetering, middelste rijgedeelte van band gaat zeer snel in slijtage tot staalgordel.

achterband ContiRoadAttack 2Ben thuis aangekomen om mijn motor voor de volgend trip naar Oostenrijk na te kijken , De voorband gaat wel langer mee maar mijn motor-bedrijf  gaf het advies om voorband te wisselen, zijvlak van band was tegen controle streepjes weg gereden.”8500km”. Nu zit er op de achterband een Metzeler Roadtrec Z8 en nu moet ik ook de voorband met een Metzeler laten monteren.

Het is in Duitsland verplicht om twee de zelfde banden type te monteren van het zelfde merk, dat werd mij duidelijk gemaakt bij BMW dealer in Duitsland. Hoop toch om Continental banden te testen met andere ritten,  naar andere streken in Europa.

De verbinding route  met 1000 km te overbruggen via autobanen  met toch grotere snelheden, hoe dan de band zich gedraagt.

Met veel plezier heb ik deelgenomen. Bekijk hier het eindoordeel.

 

Vind een Continental verkooppunt