Jan Keevel: de eerste indruk telt

Continental Road Attack 2 EVO

Zoals ik ik eerdere al schreef: “Op 5 juli zijn de banden gemonteerd bij ABO Profile in Aalsmeer. Het eerste dat opviel, was dat de banden niet glad en glimmend zijn. Ze voelen ook heel ruw aan.”

Na enkele kilometers heb je door dat het niet nodig is om heel voorzichtig door de bochten te gaan, de banden zijn immers niet glad. Dat gaf meteen vertrouwen. Dat vertrouwen is niet meer weggegaan; daardoor heb je meer rijplezier. Ook dat gevoel is niet overgegaan.roadattack2 evo

De banden zitten er nu 3 maanden op; we hebben samen ruim 4.000 km afgelegd. Met veel plezier; ik ben dan ook nog steeds uiterst tevreden met deze banden. Inmiddels is de eerste slijtage meetbaar: 0,2 mm minder profiel op de voorband, 0,1 mm op de achterband.

Hoewel ik met deze banden door Conti wordt gesponsord, wordt daardoor mijn gevoel en mijn mening niet beïnvloed: Prima banden, goede grip, prima wegligging; ook na 3 maanden en 4.000 km ben ik nog steeds onder de indruk van de Continental Road Attack 2 EVO.

Eerlijk is eerlijk, ik heb alleen met droge wegen gereden of hooguit enigszins vochtige wegen. Bij de grote hoosbuien had ik het geluk om steeds vóór of na de buien te kunnen rijden. Ik heb dus nog geen ervaring met het rijgedrag “op het water”. Ik vrees dat dat niet al te lang meer zal duren. Die ervaring komt in een volgend verslag dan aan bod.

Vind een Continental verkooppunt