Henry Wortman: nog steeds vol vertrouwen in de motorbanden

ContiTrailAttack 2 motorbandenWeekendje vrienden bezoeken in Duitsland 

De weersvoorspellingen zien er super goed uit, dus de ultieme kans om na het uitstippelen van een mooie route  deze samen met Anja (de beginnende motormuis) vrienden te gaan bezoeken in Duitsland. De start was jammer genoeg laat, omdat Anja nog even een vergadering moest uitzitten. Wat wordt je als motorrijder ongeduldig, als je vrij bent en je wilt motorrijden en je moet nog even wachten. Maar gelukkig zijn we later vertrokken en zijn we niet nat geregend in Duitsland. Ik hoorde dat het slecht weer was geweest in de ochtend. 

Afijn we gaan rijden, shit mijn navigatie doet raar, oeps ik mis een afslag daardoor, shit ik moet stoppen, er staat politie en we mogen niet rijden. Nou dat gaat al lekker we zijn net 30 km  van huis. Nu tijd genoeg om de navigatie even te resetten en de route overnieuw te laden, ja de route wordt geladen en daar gaan we weer. 

Zo uiteindelijk komen we in Duitsland en in het buitenland krijg ik gelijk het vakantiegevoel. Wat is het toch lekker om op de motorbanden te kunnen vertrouwen, ik stuur de bochten in en ook tijdens het uit accelereren gaat dit uitmuntend wat een wegligging hebben deze banden. 

Ik vind de combi Aprila Caponord van 2001 en Continental super rijden maar toch ben ik nieuwsgierig hoe  de banden zich gedragen in de regen. Dankzij de mooie zomer heb ik dit nog niet echt kunnen ondervinden. Maar het weer ziet er dreigend uit en na zo`n 200 km gaan we van de snelweg af om nog eens 200 km binnendoor te gaan slingeren. Gelukkig houden we het droog en komen we op tijd aan voor de BBQ. Na deze rit heb ik gewoon niets op de motorbanden aan te merken. En zie ik ook nog geen hardnekkige slijtage.

Motorbanden-achter-ContiTrailAttack-2Weekend op stap met oud collega`s naar Friesland 

Afgesproken om te verzamelen in Otterlo, effe wachten en de club van 4 is compleet. Geen restaurant is al open, dus we gaan rijden. Na zo`n 5 km zien we een gezellig restaurantje en daar even een bakkie met een gebakkie gedaan. We zitten en het begint hard te regenen, we denken: “zo wat krijgen we nog meer vandaag?” 

De route is zo`n 300 km en gaat via Lelystad, Enkhuizen naar Drachten.  De wolkenvelden verdwijnen en al slingerend rijden we door Friesland over kleine slingerende weggetjes. Ik stel de achterveer bij om wat meer stugheid te krijgen, omdat sommige wegen wel eens verrassend hobbelig zijn. Ondanks de natte stukken op de weg blijf ik nog steeds de volle vertrouwen hebben in de ContiTrailAttack 2.

Al rijdend komen we droog aan in Friesland en wat is het hier toch verrassend mooi en rustig, perfect voor een lekker weekendje om op Camping Witveen te verblijven. Kijk maar eens op de site: http://www.motorcampingwitveen.nl/

Na een lekkere BBQ met veel gastvrijheid, zitten we natuurlijk over motoren te praten en komt het begrip Traction Skin voorbij. Daar ziet iedereen het voordeel van in. We bespreken onze plannen en ideeën voor volgende jaar wat we willen gaan ondernemen. De Stella Alpina staat voor mij en mijn maatje Aubry zeker op de agenda. 

Mocht dit setje versleten zijn komt er zeker voor mij weer een ContiTrailAttack 2. De volgende dag richting huis sluit onze route aan op een ANWB route. Lekker slingeren over de  dijk rijden we door de achterhoek naar huis. 

Allemaal veilige kilometers gewenst.
Groeten Henry Wortman.

 

 

Vind een Continental verkooppunt