Geert Kemkers: ContiTrailAttack 2? Ja!!!

Motorbanden ContiTrailAttack 2

Op dinsdag 16 april zijn bij mij de ContiTrailAttack 2 gemonteerd bij Motoplaza Heerenveen. Na jaren met Bridgestone Battelwings te hebben gereden ben ik klaar voor de #CTA2test. Voor ik de werkplaats uit rij waarschuwt de monteur mij voor de nieuwe banden. “Niet gelijk voluitgaan!”. En eigenlijk heeft hij ook gelijk. De motorbanden moeten wel eerst warm gereden worden om voldoende grip te hebben in de bochten. Dankzij de Traction Skin is het volgens Conti niet nodig om de motorbanden in te rijden. En dat klopt. Na 10 kilometer durf ik het aan om de motor in de bochten platter te leggen. Het werkt echt! Mijn advies is echter: inrijden hoeft niet, eerst even warm rijden wel. De eerste indruk is dat de voorkant zwaarder stuurt dan ik gewend ben. Op de afrit naar huis blijkt dat de Conti’s in de lange bocht naar beneden veel vertrouwen geven.

Routes uitzetten voor de Promotor Kampeertrip

Op zondag 28 april vertrek ik naar Bastogne. 440 saaie snelweg kilometers. De motor beladen met een kampeeruitrusting en een kofferset.  Ik ga de routes uitzetten voor de Promotor kampeertrip in juni.  Op de snelweg geven de motorbanden geen krimp. Rechtuit als op rails. Ik besluit het laatste stuk binnendoor te gaan. Het is koud, de wegen slecht maar toch heb ik nog steeds plezier in het motorrijden.  Het gevoel van het zwaardere sturen in de voorkant is ook verdwenen.

Veel vertrouwen in de motorbanden

Navigeren met ContiTrailAttack 2 motorbandenZondagochtend vertrek ik met een zonnetje richting de Vogezen. Alles binnendoor, van strak asfalt tot erg slechte wegen.  Onderweg word ik nog aan de kant gezet. Een grote politie controle in Luxemburg. Na controle van mijn papieren en de technische staat van de motor mag ik weer verder. Een kilometer of 80 voor het eindpunt ontdek ik een weg die gelijk bij mij in de top 10 staat. Een aaneenschakeling van bochten, geen verkeer, strak asfalt en een fantastische omgeving. Wouw! Wat sturen deze banden fijn. Met motorbanden gaat het om vertrouwen. In deze banden heb ik veel vertrouwen.  Met een  grote glimlach stap ik af.

Als motorrijder ben je nooit uitgeleerd!

motorbanden ContiTrailAttack 2 op nat wegdekIn de Vogezen is het voorjaar nog niet doorgebroken. De dagen dat ik er ben is het koud, mistig en nat. Op de Cols ligt nog veel sneeuw. Dat mag de pret niet drukken. Goede motorkleding en de handvatverwarming op 2. Ik geniet. De wegen zijn sneeuwvrij maar er ligt nog veel troep op de weg. De ContiTrailAttack’s doen wat ze moeten doen. Voldoende grip geven onder deze omstandigheden. Eén keer gaat het bijna mis als ik een kijk fout maak. Ik zie in een bocht niet dat er erg veel modder op de weg ligt. Ik glij weg en krijg op tijd weer voldoende grip. Geluk. Als motorrijder ben je nooit uitgeleerd! Zelf niet na 29 jaar ervaring.

Ik heb er nu 3400 kilometer voor de #CTA2test opzitten. Een super set motorbanden voor de BMW GS1200. Over 3 weken ga ik weer naar de Vogezen met de Promotor Kampeertrip (bijna volgeboekt). Hopelijk met beter weer en schone droge wegen.

ContiTrailAttack 2? Ja!!!

Verkenningsroute motorbanden ContiTrailAttack 2  Extra gewicht voor de motorbanden

 

Vind een Continental verkooppunt