Even wennen voor Erwin met de RoadAttack 2 EVO

RoadAttack 2 EVO    EvdLaan2

RoadAttack 2 EVO

Nadat de banden gemonteerd zijn door Willem van Triumph Motorcycles Groningen mijn bevindingen tot nu toe;

Ten eerste optisch een mooie band om te zien, heel sportief zeker voor een toerband. Leuk detail is dat roadattack in het loopvlak gegraveerd is, jammer dat dit op de achterband na 2.000km al weg gesleten is en er alleen nog maar “ack” staat.  Ook de bolling van de band en de bedrukking op de wangen is heel sportief.

Het rijden: Toen ik van de parkeerplaats bij Triumph af wou draaien ging ik bijna onderuit de band stuurt werkelijk heel zwaar in, je moet hem echt drukken. dit is vooral duidelijk als je snel de motor van de ene zijde of de andere wilt gooien. Hier heb ik erg aan moeten wennen ten opzichte van de banden waar ik eerder op gereden heb. Het mooie van deze banden is dat ze niet ingereden hoeven te worden maar meteen onder hellingshoek gebruikt kunnen worden. Hier valt meteen op dat het wel eens waar zwaar is de banden een bocht in te drukken maar eenmaal op lijn, zijn ze heel stabiel en bieden ze veel grip. ook bij actief bochten rijden met temperaturen van 30 graden verliest de band geen grip.

RoadAttack 2 EVODan de slijtage tot nu toe; na een Italië rit waarbij 2.500 km zijn afgelegd valt het volgende op.

De wangen zijn net zo zacht als sportbanden van andere fabrikanten, dit geeft veel vertrouwen in bochten, maar het loopvlak is hard genoeg om ook een 700km lange snelwegdag vol te houden zonder helemaal opgekrult te zijn. Na een +/- 3.000km zien de banden er nog zeer goed uit en zijn heel gelijkmatig gesleten.

Erwin van der Laan RoadAttack 2 EVO

Vind een Continental verkooppunt