Erskine Schoenmakers: meer dan prima!

“You never get a second change to make a first impression”
Datum: 3 april 2014
Kilometerstand: 34.648 km
 
Eindelijk was het dan zover!! Mijn zwarte Ducati Multistrada 1100 S werd “Overhauled” met de Conti TrailAttack2’s. Bart Groeneveld van Motor Centrum Rijen trok speciaal voor de montage een Continental-shirtje aan en ik moet zeggen…het stond hem goed 🙂 . Evenals dat de Conti’s prima onder mijn Multi passen. Het profiel kent mooie diepe gleuven die het all-road idee van de Multi nog wat extra aanzetten. Maar hoe rijdt dat rubber dan?
 
De eerste indrukken na de montage (iets meer als 150 kilometer is er onder de banden doorgegaan vandaag) zijn meer dan prima. Maar het geluk is ook wel daar…het was heerlijk, droog weer met temperaturen richting of net over de 20 graden. Dus grip voldoende. Maar met de stabiliteit blijkt het ook prima te zijn. Cruisecontrol vast op circa 140 km/uur en je de handjes kunnen zonder problemen van het stuur. Tijdens stevig doorremmen ook geen rare bewegingen terwijl remmend in een bocht het oprichten van de motor prima te handelen was door wat druk op de juiste stuurhelft te geven.
 
Ik ben benieuwd wat de motorbanden in de regen gaan doen en hoe de slijtage zal zijn met mijn kilometers. Ik hoop in ieder geval voorlopig even niet terug te hoeven naar Motor Centrum Rijen. Althans niet voor banden. Wel voor de gezelligheid, het ontspannen praatje, de koffie, het goede advies en het altijd meedenkende personeel.
 
Keep you posted!
 
Groeten,
Erskine

Vind een Continental verkooppunt