Eline Baardscheer : Van de Dolomieten naar de Weerribben

ContiRoadAttack 2 EVO:

Nadat de eerste kilometers waren gereden op de nieuwe Conti’s, mocht de FZ 8 plaatsnemen op de trailer, voor een vakantie naar de Dolomieten. Uitvalsbasis was het gebied Trentino. Twee jaar geleden was ik hier ook al eens geweest op mijn oude R 6 voorzien van Michelin Pilot Power banden. Het was toen mijn eerste kennismaking met echte bergpassen (de Ardennen is toch een ander kaliber). Ik had er geen goede ervaringen aan overgehouden en was eigenlijk een beetje huiverig voor de tornanti’s en de wisselende hellingspercentages. 

eline3
Maar vol goede moed en met wat tips van mijn vriend, reed ik dag twee van de vakantie voor het eerst de Panarotta 2002 op en af. De glimlach ging niet meer van mijn gezicht af die dag. Ondanks wat natte weggedeelten, nam mijn zelfvertrouwen in hoog tempo toe. Toen mijn vriend vroeg of we weer verder zouden gaan, zei ik dat hij maar even moest wachten. Binnen tien minuten was ik dezelfde weg nog een keer op en neer geweest. Heerlijk om te voelen dat je motorbanden niet weg hoeven te glijden. Ook niet als de weg halverwege een bocht nat is. 

Daarna volgde de een na de andere tornanti. Zonder problemen. Ik kon mij nu helemaal focussen op het kijken en mijn bochtlijnen, omdat het met die grip wel goed zat. eline1

Echter, bijna terug bij de uitvalsbasis, in een afslag binnen de bebouwde kom, voelde ik het achterwiel toch een stapje op zij zetten. Waren dit toch de Conti’s? Ik durf het niet te zeggen, maar het zou ook het verraderlijke witte Italiaanse asfalt geweest kunnen zijn.  De dagen die volgden heb ik met veel plezier diverse bergpassen gereden, zonder verder vertrouwen in de banden te verliezen. Zowel nat als droog. Ook op de provinciale wegen met hogere snelheden blijven de banden heerlijk plakken aan het asfalt. Zelfs nog op een paadje ‘verdwaald’ met zand kiezels en keien, maar zelfs dat was geen probleem.

Bij thuiskomst heb ik nog een rondje Friesland gereden. Hier was het met zoveel opgebouwd vertrouwen, echt vakantie in eigen land!
Inmiddels zo’n 2000 km gereden met de ContiRoadAttack 2 EVO, en de volgende midweek Winterberg is al geboekt voor september!

eline

Vind een Continental verkooppunt