Eerste Review Jan Keevel

Continental Road Attack 2 EVO

Testrijder: Jan Keevel

Op 5 juli zijn de banden gemonteerd bij ABO Profile in Aalsmeer. Jan Keevel Hans Boelsma PTC ABO Aalsmeer
Het eerste dat opviel, was dat de banden niet glad en glimmend zijn. Ze voelen ook heel ruw aan.

Toch zit het tussen je oren dat je banden net nieuw zijn, dus toen het, op weg naar huis, na een paar kilometer begon te spetteren wordt je toch wat voorzichtig. De motor was helaas pas heel laat klaar, dus een tochtje maken zat er die dag niet meer in.

De volgende dag, een zaterdag, had ik een inzet als begeleider van een zijspanrun. Op de weg erheen even een omweggetje gemaakt over polderwegen om de banden te leren kennen. Helaas weinig bochtenwerk. Dan maar gewoon aan de bak, we zien wel hoe het gaat.

Bij deze zijspanrun reden we vier keer een ronde met bewoners van Duinoord/De Hartekamp. Kleine polderweggetjes tussen Bennebroek en Vogelenzang, lekker smal zodat inhalen van de zijspannen een uitdaging is. Ook nog hier en daar wat troep op de weg … en dat gaat het ook nog regenen.
De passagiers hebben genóten! Wij ook.

In de eerste ronde nog even voorzichtig aan gedaan, even wennen aan de banden. Dat bleek nergens voor nodig. De banden doen het prima! Veel grip, en daardoor veel vertrouwen in de banden  … en dus veel lekkerder rijden.

Maandags voor het eerst woon-werkverkeer. Een wegdek dat half nat, half droog is. Met de ervaringen van de zaterdag had ik veel vertrouwen in de banden, en voelde ik geen noodzaak om extra voorzichtig te gaan rijden. Gewoon gaan, niet zeuren.

De krappe haarspeldbocht (kruising N201/Fokkerweg) waar een lastige knik in zit, die ging wel heel erg lekker, veel lekkerder dan de dagen ervoor met de banden van “een ander merk”. Dat gaf nog extra vertrouwen.

De dag erna … regen. Eén buitje maar, maar dan wel de hele weg. En terug ook weer.
Door de ervaringen van de dag ervoor en het vertrouwen dat ik daarmee in de banden al had, kon ik gewoon lekker rijden, gewoon genieten van het bochtenwerk – dat was met mijn eerdere banden toch wel anders.

Ja, ik word met deze banden gesponsord door Conti, maar de banden zijn, werkelijk waar, écht héél goed! Wat een grip, wat een wegligging. Wat een heerlijk gedrag in de bochten. de lijnen in de bochten zijn veel beter vast te houden.

Er zijn pas 5 dagen verstreken en pas 300 kilometer verreden, maar ik ben zeer onder de indruk.

Vind een Continental verkooppunt