Eelco van Beek: volop grip!

ContiSportAttack 2

ContiSportAttack 2:

Zondag 13 April – Ik ben eens een keer vroeg wakker op zondag en zie een strakblauwe lucht en een zonnetje: perfect weer om de schaamranden van mijn motorbanden er eens af te rijden.

Na lekker binnendoor gereden te hebben kwam ik bij het klaverblad Apeldoorn. Bij gebrek aan openbare circuits is dit dé plek om in ieder geval continue rechterbochten te kunnen  draaien. Ik heb nog niet eerder met een Continental SportAttack 2 gereden en de eerste ronde is dan ook aanvoelen wat de band doet. Volop grip en nergens een onrustig gevoel, dus de tweede ronde gaat het gas erop en knie aan de grond. Toch heb ik het gevoel dat er nog veel meer in zit en het gaat steeds lekkerder, totdat….. er een witte auto met blauw oranje sportstrepen “de baan” op draait en heftig nee schuddend duidelijk maakt dat ik hier moet opzouten.

In Apeldoorn op een parkeerplaats mijn banden even nagekeken en helaas, ik heb nog een centimeter ongebruikt rubber over. De motorbanden rullen wel lekker op, dat heb ik normaal alleen op een circuit. Op de weg naar huis probeert een hoogbejaarde man me vanuit tegengestelde richting nog even naar de eeuwige jachtvelden te helpen door precies voor me met zijn Toyotaatje de weg over te steken. Meteen een goede test om the stopping power van de voorband te testen.

Tot nu toe ben ik super tevreden met de motorbanden, nu nog wat heftige regenbuien om de waterafvoer en grip te testen.

 Ducati op ContiSportAttack 2

Vind een Continental verkooppunt