Edwin Timmermans: De Conti’s zijn gewoon top!

Roermond op nieuwe motorbandenInmiddels zijn we weer wat kilometers verder, iets meer dan 1500km na het laatste bericht:
Motorbanden gemonteerd bij tellerstand 2904km
Huidige tellerstand 5847km
Gereden op droog wegdek bij wisselende temperaturen van 8 tot 25 graden.

Aangezien ik zelf al een paar keer met de Roparun meegelopen heb en het eens anders wilde meemaken had ik voor dit jaar besloten om mijn collega’s tegemoet te rijden (deze plannen had ik in 2012 ook maar helaas de avond voor vertrek een ongeluk gehad met de motor op 50m1 van huis). In 2013 zou het team van mijn werk teruglopen van Hamburg naar Rotterdam, ipv Parijs naar Rotterdam wat we de voorgaande jaren hebben gedaan. Op zondagochtend vroeg de deur uit om vanuit Tilburg binnendoor naar Gennep gereden om daar Duitsland in te gaan. De route op de navi ingesteld met het vermijden van snelwegen zodat ik lekker binnendoor naar boven kon rijden. Uiteindelijk nog een keer gestopt en een inschatting gemaakt waar ik de lopers ergens kon vinden, in Ter Apel kwam een eerste groep tegen en totaal onverwacht liep ons team daar vlak achteraan. Vervolgens een stuk met ze op gereden en later nog even gerust op het basiskamp om vervolgens ‘s avonds weer terug richting Tilburg te rijden. 

Profiel van de motorbanden

Vervolgens heb ik afgelopen maandag 3 juni nog een ritje gedaan naar de Eifel, helaas was de temperatuur daar wat minder dus heb ik mijn rondje iets korter gehouden. Op terug weg nog wel even gestopt om een foto te maken van het profiel van de motorbanden na een kleine 3000km. Aan het profiel van de banden is niets geks te zien, het ziet er allemaal nog erg goed uit. Zelfs de tekst ContiTrailAttack staat er nog grotendeels in. Bij montage heb ik helaas de profieldiepte niet gemeten anders had het nu een mooi moment geweest om het  nogmaals om te bekijken of er een bepaald slijtagepatroon is. Ik denk zelf wel dat de ContiTrailAttack 2 aardig wat kilometers mee gaan. Zoals ik al eerder geschreven heb is het gevoel met deze banden erg goed, de band geeft zoveel vertrouwen. Je gaat de deur uit en je vraagt je niet af of je motorbanden wel genoeg grip hebben, je kunt meteen rijden. Ook het aansnijden van bochten gaat echt lekker, van schaamrandjes geen last meer :). Aangezien mijn bandenwissel is gedaan met 2904km waren de motorbanden die al op de V-strom zaten nog erg goed en had ik ze mee terug naar huis genomen met de bedoeling om ze terug te monteren als de Conti’s versleten zouden zijn. Echter heb ik nu besloten dat deze Bridgestones niet meer terug op de V-strom komen, datwil natuurlijk ook wat zeggen!

De Conti’s zijn gewoon top!

medereizigers #CTA2testOmdat het vandaag 7 juni zo’n heerlijk weer was heb ik samen met mijn vrouw nog een rondje gedaan, binnendoor naar Willemstad en daar wat gedronken bij de haven. Zit je aan de koffie komt er een mus aan om er met je koekje vandoor te gaan. Vervolgens zijn we binnendoor naar Esbeek gereden om even te genieten van een heerlijke uitsmijter bij den Bockenreijder. Het laatste stukje moet je binnendoor en kun je over een zandpad met wat zand. Al met al geen verandering qua rijden, het was een droog zandpad en het rijden ging hier goed. Ook het rijden met een duopassagier verandert niets aan het weggedrag van de banden, de conti’s zijn gewoon top!

Aangezien er weinig respons kwam op de vraag of er iemand is die de V-strom zou willen wassen als deze vies zou zijn heb ik het zelf maar gedaan want het was echt nodig aangezien hij veel medereizigers had.

Op naar de volgende heerlijke kilometers! 

            #CTA2test pitstop              Stopplek ContiTrailAttack 2 motorbanden

 

 

Vind een Continental verkooppunt