Bas Libau: ContiTrailAttack 2 stukken beter!

ContiTrailAttack 2 tour testContiTrailAttack 2:

Inmiddels is het zo’n 7 weken geleden dat de motorbanden gemonteerd werden en staat de teller op 1500km. Ik heb voornamelijk woon-werk verkeer gereden en afgelopen weekend zijn we naar de Eifel geweest.

Mijn eerste mening over deze motorbanden is zeer positief. Het stuurgedrag is een sportiever dan het gedrag van de originele Michelin Anakee3 banden. Aan het begin moest ik even wennen aan het induiken van bochten. De Michelin moet je er echt indrukken, de Conti gaat als vanzelf. Deze ContiTrailAttack 2 nodigt ook wel uit tot een wat sportiever rijgedrag. Groot pluspunt vind ik de stilte. De Anakee maakte bij lage snelheid een hoop storend afrol-geluid, deze band hoor je niet.

Verder kan ik alleen maar positief zijn. De grip is prima, ik ben afgelopen weekend in een verregende Eifel geweest en had daar ook weinig last van uitglijders. De wegen in de Eifel zijn vaak niet zo geweldig en hebben veel reparaties met teerstrepen. Wat glij-werk is dus amper te voorkomen maar deze band vindt zijn grip onmiddellijk weer terug.We hebben toch nog leuk kunnen rijden want soms was het droog. Wel wil ik binnenkort op herhaling want deze streek van Duitsland is veel te mooi om in de regen te doen.

Voor de liefhebber heb ik een goede tip, Krautscheider Hof in Krautscheid. Leuk, goedkoop pension met mooie kamers en prima eten. De ligging is ideaal, je kunt zowel de Eifel als de Moezel prima doen en een glas Bitburger voor €1.40 laat zich ook nog doen!

Tot nu toe zijn de ContiAttack2 voor mijn GS1200 ideale banden. Ik hou jullie op de hoogte, vooral de levensduur vind ik een belangrijk aspect. Op dit moment zijn ze nog als nieuw maar daar ga ik deze zomer iets aan doen!

 

Vind een Continental verkooppunt