Banden kunnen competitie aan ..

Review van Hans Delbeke

Op 4 april werden de RoadAttack 2 GT banden gemonteerd op mijn BMW K1600GT bij Bandenboetiek in Neigem (Ninove). Ondertussen zijn we 3 maand en een goede 3000 km verder.

In die tussentijd hebben de banden alle soort werk voor de wielen geschoven gekregen. Zowel stadsverkeer, als verkeer op secundaire wegen en snelwegen. Ook alle weersomstandigheden zijn aan bod gekomen. Zowel op droog als op nat wegdek hebben de banden zich voortreffelijk van hun taak gekweten. Kortere, maar ook langere afstanden zijn aan bod gekomen. In het gewone dagelijkse leven maak ik ritjes van zo’n 20 à 25 km, maar ik heb intussen ook 2 korte vakanties gehad met de motor.

Een driedaagse naar de Moezelstreek, regio tussen Trier en Koblenz, en een zesdaagse naar Zuid-Engeland met tussenstops in Fittleworth, Sidbury, Falmouth, Ilfracombe en Micheldever. Ik ben niet het racetype qua rijstijl, maar wanneer de omstandigheden het toelaten durf ik de banden toch ook wel eens regelmatig op de proef te stellen. Nooit hebben ze me hierbij in de steek gelaten. En de motor heeft zich steeds heel stabiel gedragen. Conti -RoadAttack 2 GT

Ik kan dus niets anders dan me positief uit te laten over de geleverde prestaties tot op heden. Wat mij betreft kunnen de banden vooralsnog de competitie met de banden die ik vroeger gemonteerd had, nl. Michelin en Metzeler zeker aan.

Eind augustus, begin september staat er nog een tiendaags verlof gepland in de Franse, Zwitserse, Oostenrijkse en Italiaanse Alpen.

Vind een Continental verkooppunt