Angélique Oortman test de Conti Roadattack 2 Evo

Eindelijk is afgelopen zaterdag 14 juni de dag aangebroken dat de Conti Roadattack 2 Evo banden op de motor zijn gezet. Om 9.00 aanwezig bij Groenevelt Motoren in Son en Breugel nabij Eindhoven, blij dat de banden bij mijn eigen vertrouwde garage erop gezet konden worden. We hebben het hele proces op de foto vast kunnen leggen omdat Eigenaars Rob Groenevelt en Adri v.d. Kamp zo’n open bedrijf hebben waar je gewoon met kop koffie in de hand de verrichtingen in de werkplaats kunt volgen. Het is uiteraard normaal niet de bedoeling om de monteurs te storen tijdens de werkzaamheden maar voor de foto wilden Lars van Luik en Sien Berkers af en toe wel poseren.conti attack

Vanuit de garage meteen een tourtocht gemaakt van om en nabij de 80 km. Omdat het die dag qua weer wat wisselend was van lichte spetters tot wat meer druppels en weer volle zon, was het wel meteen een goede test omdat het wegdek de laatste dagen continue droog geweest was. Ook bewust gladde wegen, dorpswegen, kinderkopjes en slecht geasfalteerde wegen opgezocht. Met in mijn achterhoofd dat de eerste 100km bij nieuwe banden altijd wat “voorzichtiger”gereden moet worden ging ik uiteraard ook met een aangepaste rijstijl op weg.

Wat mij meteen opviel was de vaste grip op de weg, en bij rotondes en de eerste bocht een soepele doorgang. Of het een suggestie is moet ik nog verder gaan uittesten maar zelfs op wegdek wat niet egaal geasfalteerd is en waar wat gladde stukken overheen lopen rijden banden stabiel en voel je geen lichte slib. Tot nu toe alleen positief maar houd jullie op de hoogte want de echte kilometers gaan nu komen!

Vind een Continental verkooppunt