Enthousiaste Geert op TrailAttack2

TrailAttack2
Inmiddels heb ik met de Conti TrailAttack 2 meer als 13.000 kilometer gereden. En nog steeds zijn de banden niet op! Achter nog 3,5 mm, voor nog 4,5 mm profiel. Niet slecht omdat de banden ook nog steeds veel grip en vertrouwen geven. Ik ben geen stoplicht sprinter, op de snelweg kom ik niet boven de 150 (in Duitsland), maar op bochtige (berg) weggetjes ga ik los. En juist daar moet je volledig kunnen vertrouwen op je motor en je banden. Mijn achterband is ook nu nog steeds mooi rond versleten en niet vierkant gereden.

trailattack2Regelmatig controleer ik wel of de juiste spanning nog in de banden zit. Bij de motorreizen die ik begeleid hoor ik wel eens dat een deelnemer klaagt over het stuurgedrag van zijn motor. Ik heb altijd een bandenspanning meter bij me. Ik schrik er soms van hoe weinig lucht er nog in de banden zit. Levensgevaarlijk en ook niet goed voor het slijtage patroon van de banden.

Dit seizoen ga ik nog één keer een weekend sturen in de bergen van de Harz. Ik had verwacht om dit al op een nieuwe achterband te moeten doen. Nog niet nodig. Bij terugkomst zal er zo’n 15.000 kilometer mee gereden zijn. Wat er als vervanger onder gaat komen? Een Conti TrailAttack 2 ! Voor mij de ideale banden. Een lange levensduur en veel grip bij droge en natte omstandigheden.

Met banden is het net als met een relatie. Je moet op elkaar kunnen vertrouwen. En dat zit wel goed!

Trail Attack 2

Vind een Continental verkooppunt