Nils te Beest: heerlijke banden!

Continental MTB banden test Bij het monteren van de banden valt me het ‘rubbergevoel’ me op; het voelt zacht en grippy aan. In de eerste rit met de banden ga ik naar Schoorl, het parcours is droog en stevig. De mountainbikebanden hebben prima grip in deze omstandigheden, en geven gedurende het biken een solide gevoel.

Een week later, weer droog weer, maar een zeer nat en modderig parcours in Oostzaan. Dit zijn de omstandigheden waarvoor ik de banden heb gemonteerd ! De bandenspanning staat op 1.9, zodat de banden lekker ‘rond’ worden voor meer grip. Het is even aanvoelen, maar na 5 minuten heb ik gemerkt dat ik in de modder heerlijk druk kan blijven geven, de banden houden grip. Ook op de iets drogere delen kan ik de vele bochten in het parcours met snelheid rijden. Het parcours van Landsmeer is droog, de klimmetjes zijn zelfs iets mul. Ook daar – natuurlijk wel met de juiste techniek – kan ik zonder doorslippen naar boven rijden.
Bij een avondrit in Soest, met regen en veel lange modderstukken, geven de Rubber Queens (fijne naam…) ook veel vertrouwen. Op de droge delen lopen de banden rustig en licht, en bij remmen ook prima grip op de ondergrond.

Tussenstand: heerlijke banden, voldoen aan mijn verwachtingen.

De Rubber Queen heet vanaf november 2013 Trail King en is identiek aan de Rubber Queen

MTB test continental fietsbanden