Kor Huberts: Super tevreden over de MTB-banden

Bij deze even een verslag over mijn testbanden die ik heb gekregen van jullie op advies van Fietsbanden Continental mountainbikeContinental.

Voorband; X-king
Achterband : Race-King sport

Vorig weekend de Bart Brentjes Challenge gereden. De fietsbanden waren gelukkig op tijd binnen op de Donderdag, omdat we op de Vrijdag richting Limburg zouden vertrekken. Complimenten aan Conti, TOP!!

Snel de MTB-banden gemonteerd op de donderdag zodat ik ze kon proberen, dat was het uitgangspunt. Goed te monteren en had ze er snel op, soepele banden trouwens. Vroeg me wel af of dit de juiste keuze was gezien de weersomstandigheden maar dat blijkt achteraf heel goed te zijn uitgepakt.

De dag zelf voordat de Race begon de banden op spanning gebracht waarbij het advies naar 1.8 bar was en zodoende ook gedaan. De eerste 5 km al een heerlijk gevoel op de modderige zand/blubberpaden en een goede grip met de voorband in de bochten. De noppen van de X-king deden precies wat van ze verwacht wordt namelijk Grip en controle houden over het voorwiel. Achterband Race king is natuurlijk niet echt handig voor de blubber  maar viel me niet tegen. De combinatie is dus goed.

Dan op naar de steilere stukken en afdalingen met water, losse stenen, geulen, takken, meidoorns, wortels en spoorvorming op een kleiachtige ondergrond. Goede controle over de bike en bij een juiste bandenspanning geen lekke banden gelukkig, waar velen last van hadden. X-king voor blijkt echt een juiste keuze waarbij ik achter toch last van de zachte kleigrond had wat niet echt prettig was en toch wel wat vaker van de bike af moest ivm doorslippen. Welke band is wel goed op de kleiachtige zware blubberondergrond, weinig denk ik. Maar goed een x-king achter zou optie kunnen zijn onder deze zware omstandigheden.

Ik ben na deze marathon super tevreden over de bandenkeuze en nu de winter in en ben erg nieuwsgierig over het vervolg onder de omstandigheden waaronder ik anders altijd bike in de omgeving van drenthe/toertochten.

Wordt vervolgd.

Met vriendelijke groeten,
Kor Huberts