Iciar van den Bergh: Rubber Queen & Race King

Trial bike op Continental mtb bandenMomenteel test ik op mijn achterwiel de Rubber Queen 2.4. Wat me vooral super goed bevalt is de “crazy” ‘bounce’ en het lage gewicht, wat niet evident is voor zo’n grote band.

Als testrijder zoek ik naar puntjes die deze goede band nog beter kan maken.  Ik merk wel dat als het echt heel glad en nat is, de band net niet ‘sticky’ en ‘plakkerig’ genoeg is.  Voor trial zou er misschien minder Apex mogen zijn, als dat technisch mogelijk zou zijn.  Het zou de ‘bounce’ nog beter maken.  Al heeft de Rubber Queen nu al de beste‘bounce’ dat ik ooit al heb ervaren.  Maar voor downhill moet de Apex zeker aanwezig zijn.

Vooraan rijdt ik nu met de Race King 2.2.   Vorige seizoenen reed ik veel met een 2.0 band, maar ik ervaar met de 2.2 veel meer stabiliteit en controle op het voorwiel.  Ook meer bounce aanwezig nu.  Deze band is wel breder dan mijn voorgaande, maar nog steeds lichter qua gewicht!   De rubber zou voor trial nog iets méér moeten ‘kleven’ en dus iets zachter zijn.  Voor mountainbike is dit echter niet nodig.

Ik ben heel enthousiast dat ik één van de testrijders ben voor Continental.  Ik hoop nuttige feedback te kunnen geven en ben overtuigd dat ik met hun kwaliteitsbanden weer naar een hoger niveau kan groeien.  Het gevoel zit alleszins goed na een paar maanden testen, want ik spring hoger en verder met deze banden.