Bram Rensink: een goede test!

Testrijder mountainbikebanden Bram RensinkWinterberg Oktober 2013

Een paar dagen voor vertrek mijn Conti Race King 2.2 650B binnen gekregen om direct goed te kunnen testen tijdens mijn MTB weekend in Winterberg. Op vrijdagavond vertrokken naar Winterberg. We verbleven op het Landal park direct aan de pistes. Sommige routes lopen direct langs dit park. Dus perfecte locatie.

De volgende ochtend wakker geworden door de regen. Goed begin dus, NOT. MTB-banden gemonteerd voor droog weer. Er was geen regen voorspeld. Maar de weergoden bleken hier toch anders over te denken. Maar ja voor de bandentest natuurlijk wel een goede test. Eens kijken welke grip deze snelle banden hebben bij nat, modderig weer.

De eerste paar kilometers over het asfalt gereden. Geruisloze banden en ze lopen soepel. Makkelijk op snelheid te krijgen en voldoende grip bij nat weer in de bochten om zonder afremmen de bochten door te komen. Nu het bos in. Wat een modderbende. Bij afdalingen stroomde er gewoon kleine riviertjes naar beneden. Afdalen in volle snelheid was niet mogelijk omdat je op gegeven moment drukker was je bril schoon te houden of zonder bril (omdat deze inmiddels zo smerig was) je ogen vrij te houden van modder. Maar afgezien van de geringe snelheid (35 a 40 km p.uur) toch voldoende grip. Ook in de bochtige afdalingen. Was er bij vertrek een beetje huiverig maar onterecht. Het vertrouwen in de band werd snel verkregen.

Ook bij beklimmen geen problemen ondervonden. Wel op een gegeven moment in het zadel moeten blijven zitten om voldoende grip op de achterband te houden, maar ze we zijn fietsend boven gekomen.

Kortom ook bij modderig, regenachtig weer kun je prima uit de voeten met de Race King 2.2.

Met sportieve groet

Bram Rensink