Barbara Kreijtz: X-king en Race King maken indruk!

X-king en Race King continental fietsbandenNa 5 maanden nauwelijks fietsen, door een blessure, is er nu de toestemming om weer toertochtjes te gaan rijden. Eigen tempo en de kortere afstanden, maar goed, na 5 maanden van herstel kan ik ook niet verwachten dat ik direct weer hard kan gaan.
 
De X-King ligt voor en de Race King ligt achterop en het gemak waarmee ik de banden gemonteerd heb, was al een aangename verassing. Met wat (brute) kracht de velg overwonnen en vervolgens was het “klak, klak, klak” met het oppompen. Het lag mooi om de velg en de vloeistof lekte nergens weg!
 
Na alle regen van de afgelopen weken, toch met enige onzekerheid en zenuwen naar de Veluwe voor een toertocht. Een valpartij kan ik me niet veroorloven…. Al na 15 minuten glibberen begon het zelfvertrouwen toe te nemen; de gladde randen en schouders van plassen en geulen kon ik zonder glibberen opkomen, zonder bij te remmen de bochten door waarin veel bladeren liggen en ook de twee heuvels met diepe zandgeulen van zowel glad als omgewoeld zand kon ik zonder verlies van tractie op peddelen op techniek. Op één stuk voelde ik de achterkant doortrappen, maar omdat mijn voorwiel zo stabiel als een huis omhoog ploegde was er weinig verlies van snelheid of vermogen.
 
Voor elke ondergrond kun je een band kiezen; en de X-King is toch niet een ‘specifieke modder-band’. Het vertrouwen dat deze band geeft onder zowel modder, zand en natte ondergrond en de manier waarop ik de korte steile zand heuvel op reed, heeft indruk gemaakt! Op deze manier is het erg goed om weer te kunnen fietsen.
Top!