Zomerbandentest gewonnen door ContiSportContact™ 5

27/02/14 om 11:16

Testwinnaar ANWB zomerbandentest 2013De ContiSportContact™ 5 is als beste uit de zomerbandentest van Vaktijdschrift Auto Zeitung gekomen. Auto Zeitung testte twaalf zomerbanden in de maat 225/50 R 17. De ContiSportContact™ 5 stelde de eerste plaats veilig met een score van 137 punten uit een maximum van 150. De band wordt geprezen om de kortste remweg, hoge veiligheidsmarges, snelheid en lage rolweerstand.

ContiSportContact™ 5

In de nieuwste Auto Zeitung testen ( uitgave 6/ 14), werden 12 verschillende zomerbanden getest en in 13 verschillende disciplines . De ContiSportContact™ 5 kwam als beste uit de test. De conclusie van het tijdschrift : “even bedreven op droog en nat wegdek, de testwinnaar combineert grote snelheid met totale veiligheid te allen tijde.”

De in de test opgenomen zomerbanden kwamen van Europese, Amerikaanse en Aziatische fabrikanten. Na de eerste testen op een nat wegdek, nam de zomerband van Continental het voortouw op het gebied van rijveiligheid met een score van 44 punten. Tijdens de daarop volgende testen op droog wegdek, leverde de ContiSportContact 5 weer een topprestatie . De redactie prees vooral: “de kortste remweg, hoge veiligheidsmarges, snelheid en lage rolweerstand .”

Zomerbandentest continental banden

Stevig getest

De journalisten reden ongeveer 1400 km tijdens de tests, met de banden op een BMW 320i Efficient Dynamics Edition testvoertuig gemonteerd. In de metingen van de remweg op nat en droog wegdek, werd het voertuig gestopt bij een snelheid van 100 km/h . Veiligheidsgerelateerde en technologische verschillen tussen verschillende fabrikanten werden benadrukt tijdens de verschillende disciplines op nat en droog wegdek, met duidelijke verschillen op het gebied van remmen en rolweerstand . Bijvoorbeeld, een in India geproduceerde band toonde aanzienlijk slechtere rijeigenschappen en langere remafstanden op natte en droge oppervlakken.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

Vind een Continental verkooppunt