Wisselweken winterbanden vinden voornamelijk plaats in November

15/10/14 om 08:16

Steeds meer blijkt dat November als wisselmaand wordt aangehouden.

Met de hoge temperaturen die we in Oktober nog meten, met dit weekend nog een voorspelling tot 23 graden!, moeten we er nog niet aan denken om winterbanden te zetten onder onze auto’s. Maar toch, goed gepland de weg op is nog steeds de beste voorbereiding. Uit onderzoek van Autoblog bij Leaseplan blijkt dat de piek van de winterwissel onder leaseauto’s in November plaats vindt. Toch is het verstandig om op tijd voor te bereiden. Plan daarom alvast een afspraak in bij de garage (voor November bijvoorbeeld  😉 ) om zeker te zijn van een plekje in de agenda.

Dalende temperatuur

De temperaturen zullen de komende weken snel dalen, vooral in de ochtend en de avond. Bij een temperatuur van 7 graden is het al aan te raden om op winterbanden te gaan rijden. Het rubber van de winterband is flexibeler en zelfs bij een nat wegdek, dus sneeuw is niet eens nodig voor een winterband…, heb je al meer grip op het wegdek. En meer grip is ook een betere remweg, dus eerder stoppen.

Sneeuw niet nodig bij winterbanden

Is de term winterbanden nog wel juist? Want  winterbanden zijn geen sneeuwbanden. We hebben deze winter dus geen sneeuw nodig om op winterbanden te rijden; het gaat om grip op het wegdek.

Krijg grip op de winter, rijd met winterbanden.

Vind een Continental verkooppunt