Wisselen winterbanden naar zomerbanden

23/04/13 om 12:20

Langer op winterbanden door slecht weerWinterbanden in winter

Door de lange winter hebben automobilisten de afgelopen maanden langer doorgereden op winterbanden. Tot half april kwam het kwik amper boven de 7 graden grens, waardoor de winterbanden onder de auto bleven zitten. Winterbanden presteren onder de 7 graden namelijk vele malen beter dan zomerbanden. Naast de lange winter kan de crisis een andere mogelijke oorzaak van het late wisselmoment zijn, omdat men de kosten van het wisselen van de banden of eventuele aankoop van nieuwe banden uit wil stellen.

Drukte bij garages voor wisselen winterbanden

De eerste maanden van het jaar waren rustig bij de garages, omdat het wisselen van winterbanden werd uitgesteld. Elk jaar beginnen de bandenwisselweken met ingang van de zomertijd, maar dit kwam dit jaar wat later op gang. Doordat het weer de afgelopen weken omsloeg en beter werd is het opeens topdrukte bij de garages. Automobilisten stappen nu massaal over naar zomerbanden, waardoor er langere wachttijden ontstaan. Andere jaren lag de piek van het wisselen van de winterbanden in maart. Door deze late piek van het wisselmoment zullen sommige mensen langer op de winterbanden door moeten blijven rijden, wat kan zorgen voor extra slijtage en hoger brandstofverbruik en een verminderd rijcomfort.

Nieuwe zomerbandenZomerbanden continental

Uit onderzoek is gebleken dat veel automobilisten toe zijn aan nieuwe zomerbanden. Een groot gedeelte van de zomerbanden die afgelopen winter opgeslagen lagen in de diverse bandenhotels en opslagplaatsen bij garages zijn in slechte staat, zo bleek uit onderzoek van de VACO. Hierdoor zullen garages bij de wissel van winterbanden naar zomerbanden veel aanbevelingen doen om nieuwe banden aan te schaffen. De ANWB raad aan om zomerbanden te vervangen zodra het profiel minder dan 2mm is. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6mm.

Ben je op zoek naar nieuwe zomerbanden? Doe dan mee aan de geld terug actie van Continental.

Voor het wisselen van je winterbanden of aankoop voor zomerbanden vindt je hier het dichtstbijzijnde verkooppunt.

 

 

Vind een Continental verkooppunt