Wintersport = winterbanden

21/01/14 om 16:28

Winterbanden op ijsDe winter komt in Nederland nog niet helemaal van de grond. Daarom zoeken veel Nederlanders de winter op in andere Europese landen. Dit betekent voor vele een overstap op winterbanden, want wintersport = winterbanden.

Regelgeving in wintersportgebieden

In de meest populaire wintersportgebieden geldt een verplichting op winterbanden wanneer je te maken hebt met winterse omstandigheden. Onder deze populaire wintersportgebieden vallen bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland (niet verplicht in Zwitserland, maar wel sterk aanbevolen) en natuurlijk ook Scandinavische landen zoals Finland en Noorwegen. In deze landen moet je je banden aanpassen aan de weersomstandigheden. In de hoger gelegen gebieden kan het weer snel omslaan, dus het is verstandig om van te voren de winterbanden onder de auto te leggen.

Klik hier als je benieuwd bent naar alle Europese regels rond winterbanden.

Meer grip en veiligheid in de sneeuw

Winterbanden monteren als je op wintersport gaat doe je niet alleen voor de regelegeving. Wanneer je op wintersport gaat wil je natuurlijk niet in stressvolle situaties belanden. Je wilt niet wegslippen in de sneeuw of jezelf ingraven. Winterbanden verbeteren de rijeigenschappen onder winterse omstandigheden. Je hebt meer  grip op sneeuw en ijs. Je komt net wel die heuvel of berg op en ze hebben een kortere remweg. In de onderstaande video wordt uitgelegd waarom winterbanden meer grip hebben op sneeuw, ijs en bij koude temperaturen.

Winterbanden kopen

Doordat de winter in Nederland is uitgebleven is de kans groot dat je nog gewoon op zomerbanden rijdt. Wil je je voorbereiden op de aankomende kou of ga je op wintersport en heb je nog winterbanden nodig? Ga dan langs bij een van onze verkooppunten om de auto alsnog te voorzien van een nieuwe setje banden.

 

 

Vind een Continental verkooppunt