Meer schade in de winter zonder winterbanden

16/11/12 om 16:41

Winterbanden rijden veiliger in de winterWinters weer zorgt voor meer kans op schade

Uit onderzoek van Allsecur autoverzekeringen blijkt dat de kans op schade in de winter met 60% toe neemt. 1 op de 5 automobilisten geeft aan zich helemaal niet voor te bereiden op een winterse rit. Men denkt er niet over na wat voor risico’s de winterse omstandigheden met zich meebrengen.  Onder de mensen die zich wel voorbereiden is een warme deken en een thermoskan met heet water populair en zo zijn er nog meer goede tips om je voor te bereiden.

Winterbanden geven een veilig gevoel

25% van de automobilisten is onzeker op de weg tijdens winterse omstandigheden. Mensen die op winterbanden rijden voelen zich veiliger en geven vaker aan dat ze zich zeker voelen in de auto. Driekwart van de Nederlandse automobilisten vindt ook dat winterbanden in Nederland verplicht moeten worden. Uit onderzoek van Achmea blijkt dat men op zomerbanden in de winter 32% meer schade rijdt, waar dat met winterbanden in de winter slechts 12% is.

Rijgedrag

Automobilisten passen hun rijgedrag niet aan in de winter. Ze rijden op dezelfde manier, terwijl de grip aanzienlijk minder is. Dit is met zomerbanden zeer gevaarlijk. Zelfs als de auto is voorzien van winterbanden is het al gevaarlijk. Het is onder winterse omstandigheden verstandig om een iets lagere snelheid aan te houden en de afstand met andere automobilisten groter te maken dan normaal. Daarnaast is het van belang om niet al te scherp in te sturen en rustig gas te geven om niet in een slip te raken. 33% van de mensen geeft aan niet te weten hoe ze moeten reageren wanneer ze op een gladde weg in een slip raken en de macht over het stuur verliezen.

 

 

Vind een Continental verkooppunt