Winterbanden, wel de juiste term?

10/09/14 om 09:48

Met een heerllijke nazomer voor de boeg zijn onze gedachten nog lang niet bij een koude, natte winter. Laat staan dat we nadenken om een afspraak te maken voor een bandenwissel. Nederlanders blijken namelijk  erg laat te zijn met het omwisselen van zomerbanden naar winterbanden . De gemiddelde Nederlander denkt nog steeds dat er sneeuw nodig is om op winterbanden te rijden.

Lage temperaturen vragen om winterbandenWissel naar winterbanden

Maar de temperaturen dalen snel. Kijk maar eens op de temperatuurmeter als je ’s ochtends in de auto zit op weg naar je werk. Is het nu nog 15 graden, over 2 weken kan het zo weer 5 graden kouder zijn.
Winterbanden of misschien moeten we ze wel najaarsbanden noemen, presteren het beste bij een temperatuur rond de 7 graden. Meer grip op het wegdek, ook op nat wegdek en beter aquaplanning, het rubber blijft zachter waardoor er meer grip met het wegdek gehouden wordt.

Wachttijden

We wachten dus te lang met het banden wisselen. Met het gevolg dat er in november vaak lange wachttijden zijn om de “najaars” banden om te monteren. Waarom zo lang wachten als je ze toch hebt? Plan daarom vast een afspraak in bij een van onze verkooppunten.

In de omringende landen wordt er al veel eerder op winterbanden gereden dit komt deels door de winterbandenplicht.  De gemiddelde Nederlandse automobilist oriënteert zich echter wel het hele jaar op zomerbanden maar naar winterbanden gaat hij pas echt zoeken in oktober, november. Ook wordt de vraag naar all-seasonbanden steeds meer meegenomen in zijn onderzoek.

Wacht dit najaar dus niet te lang met het monteren van de winterbanden. Winterbanden presteren echt het beste rond een temperatuur van 7 graden. En misschien moeten we ze inderdaad wel najaarsbanden gaan noemen.

herfst

Vind een Continental verkooppunt