Winterbanden voor SUV’s & 4×4’s

10/01/14 om 08:07

Steeds meer automobilisten rijden in de winter op winterbanden. Niet alleen rijders van personenwagens, maar ook van SUV’s en 4×4 wagens. Ook voor SUV’s geldt dat je met winterbanden veiliger op weg bent en tegelijkertijd brandstof bespaart.

4x4 SUV winterbanden in sneeuw

Winterbanden voor de SUV

Normaal gesproken staan SUV’s op M+S banden. M+S banden, wat staat voor Mud & Snow, zorgen voor betere prestaties op modder en sneeuw. Dit is voor terreinwagens natuurlijk een pré. Volgens de Nederlandse regelgeving vallen deze banden officieel onder de winterbanden. Echter zijn deze banden niet geoptimaliseerd voor de echte winterse omstandigheden. M+S banden zonder sneeuwvloksymbool bestaan namelijk niet uit de speciale rubbercompound wat een echt winterband met sneeuwvloksymbool wel heeft. Alleen banden met het sneeuwvloksymbool blijven soepel onder koudere temperaturen en hebben extra inkepingen in het profiel waardoor ze meer grip hebben tijdens winterse omstandigheden. Daarnaast rijden winterbanden onder winterse omstandigheden een stuk zuiniger dan zomerbanden, waardoor je naast het voordeel van extra veiligheid ook brandstof bespaart.

Continetal winterbanden voor SUV’s

ContiCrossContact Winter 4x4 SUV band ContinentalContinental heeft winterbanden ontwikkeld, speciaal voor SUV’s. Dit zijn de Conti4x4WinterContact en de ContiCrossContact Winter.
De ContiCrossContact Winter werd vorig jaar als beste getest door de ANWB in het segment SUV’s.De CrossContact Winter heeft extra brede, dubbele blokgroeven, waardoor het contact met de weg in bochten nog beter is. Daarnaast zorgen de meervoudige gerande groeven voor snelle afvoer van vuil en sneeuw. De ContiCrossContact Winter is beschikbaar in verschillende maten in inchmaten tussen 15 tot 22 inch. Deze band is voorzien van het sneeuwvloksymbool en geld dus in heel Europa als Winterband. Ideaal voor als je op wintersport gaat, want je voldoet hiermee qua bandenkeuze aan de Europese regelgeving.

Welke banden voor de SUV?

Welke banden je onder jouw SUV of 4×4 wagen nodig hebt, hangt af van de ondergrond waar je hoofdzakelijk op rijdt. Via de de SUV/4×4 matrix kan je een beeld krijgen van welke zomer- of winterbanden het best bij je passen.

Voor het advies op maat kan je het best een bezoek brengen aan een van onze verkooppunten.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

Vind een Continental verkooppunt