Winterbanden verplicht? Ontdek hoe het zit

11/10/17 om 10:42

Elk jaar vernieuwen wij ons overzicht met de winterbanden regelgeving die geldt in Europa. Ook dit jaar zijn er weer een aantal kleine wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.  Hieronder is het overzicht met regelgeving voor 2017-2018 beschikbaar om te downloaden. Let op: in Duitsland is er een belangrijke wijziging in de winterbanden regelgeving vanaf 2018.

Download: Overzicht winterbanden regelgeving Europa 2017-2018.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

Binnen de Europese landen gelden er verschillende regels voor winterbanden. In het ene land zijn winterbanden verplicht, in het andere land weer niet. Daarnaast zijn er nog uitzonderingen zoals winterbandenplicht in verschillende tijdperiodes, bij winterse omstandigheden of wordt het aangegeven met borden langs de weg wanneer winterbanden verplicht zijn. In het geval van verplichting bij winterse omstandigheden gaat het om sneeuw, ijzel of gladheid.

Waaraan is een winterband te herkennen?

Winterbanden zijn te herkennen aan het speciale profiel en het sneeuwvloksymbool. In sommige landen woren banden met een M+S aanduiding op de band worden als winterband beschouwd. Winterbanden moeten een minimale profieldiepte hebben van 4 mm. Indien dit niet het geval is, dan zijn de lamellen weggesleten waardoor de band de specifieke winterse eigenschappen verliest. Bekijk hier onze selectie winterbanden.

Aansprakelijkheid

Winterbanden zijn niet alleen voor uw eigen veiligheid. Ook kunt u in sommige landen aansprakelijk worden gesteld voor schade als u betrokken raakt bij een ongeluk en niet beschikt over winterbanden.
Kies voor veiligheid, kies voor winterbanden.

 

Europese winterbanden regelgeving kaart

Klik op de afbeelding voor de interactieve kaart

Vind een Continental verkooppunt