Hoe worden winterbanden getest

12/09/13 om 14:58

Winterbanden goed getest

De winterbanden van Continental worden uitvoerig getest voordat ze op de markt worden gebracht. Onder alle mogelijk denkbare weersomstandigheden worden winterbanden getest.

De locatie van de winterbanden test

De winterbanden worden getest in Lapland, Sweden. Hier ligt een testbaan met een totale lengte van meer dan 10 kilometer. Deze locatie beschikt over 7 verschillende banen, waar de diverse veiligheidsrelevante criteria kunnen worden getest. Ook alle verschillende ondergronden die je tegen kunt komen met de auto zijn hier beschikbaar. Droog wegdek, nat wegdek, besneeuwd wegdek en ijs. Verschillende onderdelen van de test van de winterbanden worden uitgevoerd op een bevroren meer. Dit bevroren meer heeft zo’n hoge draagkracht dat er verschillende auto’s tegelijk op kunnen rijden. Er kunnen zelfs vrachtwagens op het ijs getest worden. Daarnaast is het hier ook mogelijk om in de bergen te testen. Grip en tractie tegen de berg op wordt hier ook stevig onder de loep genomen.

Hoe worden winterbanden getest?

Winterbanden test personeel

De winterbanden worden door de verschillende engineers van Continental getest. Hierdoor kunnen de engineers onder optimale omstandigheden alle criteria van een winterband beoordelen. Deze engineers hebben een stevige mechanische engineering opleiding voor gevolgd en hebben daarnaast ervaring opgedaan met het rijden op circuits. Hierdoor kunnen ze ook tot het uiterste gaan in het testen van de banden.

Optimaal getest voor veiligheid

Winterbanden zijn niet zomaar beschikbaar voor verkoop in de verschillende landen. De banden ondergaan minimaal 500.000 testkilometers voordat ze optimaal getest zijn en de veiligheid gegarandeerd kan worden. De banden ondergaan meer dan 20 testdisciplines die ze allemaal moeten doorstaan. Door deze uitgebreide test van de winterbanden kan men er bij Continental zeker van zijn dat elke mogelijke situatie die in het dagelijks verkeer voor kan komen ook daadwerkelijk getest is. De banden zijn dus op elke situatie voorbereid en zijn geoptimaliseerd voor veiligheid. Naast de testen die Continental zelf onderneemt heeft ook de ANWB haar eigen autobanden test. Deze resultaten worden ook jaarlijks gecommuniceerd.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt