Winterbanden technologie voor alle segmenten

31/10/13 om 08:12

Te veel geluid, te langzaam en een te hoog brandstofverbruik. Een verkeerd vooroordeel wat mensen over winterbanden hebben. Ook al is het gebruik van winterbanden de afgelopen jaren sterk gestegen, toch zijn er nog steeds mensen die sceptisch zijn over het nu van winterbanden. Door de snelle technische ontwikkeling van de afgelopen jaren zijn winterbanden ondertussen net zo comfortabel en stil geworden als zomerbanden. Daarnaast is ook de rolweerstand en slijtage sterk verbeterd.

Winterbanden in sneeuw

 

Winterbanden voor elk segment 

De ContiWinterContact™ TS 850 is er voor een breed scala auto’s, van compacte tot luxe auto’s. De band biedt nog betere grip op besneeuwd, nat en droog wegdek dan haar voorganger, de ContiWinterContact™ TS 830. Daarnaast is ook de handling en levensduur sterk verbeterd. De verbeterde grip op verschillende ondergronden wordt mogelijk gemaakt door het richtingsgebonden profiel. De levensduur is verbeterd door de vooruitgang van de ontwikkeling van de opbouw van de band. Hierdoor is de rolweerstand een stuk lager geworden.

4x4 SUV winterbanden in sneeuw

Sportieve midden- en topklasse auto’s

Voor de zwaardere, sportieve auto’s is er de ContiWinterContact™ TS 830 P. Deze winterband is standaard verkrijgbaar in grotere, bredere maten. Hierdoor heeft de band meer blokken en gripkanten, voor optimale grip op besneeuwd en nat wegdek.

4×4 banden

Speciale wagens zoals terreinwagens en SUV’s om anderen banden. De speciale eigenschappen van deze auto’s om optimale prestaties van de winterbanden om het maximale uit de auto te halen. De banden moeten om kunnen gaan met het grotere gewicht van de auto zodat de grip en wegligging optimaal blijft. De ContiCrossContact winter is speciaal ontworpen om terreinwagens door de winterse omstandigheden te loodsen.

Bestelwagenbanden

 Ook voor de kleine bestelwagens en transporters zijn er speciale winterbanden ontworpen door Continental. De Vanco™ WinterContact is geoptimaliseerd voor grip op nat en besneeuwd wegdek, hoge weerstand tegen aquaplaning en daarnaast een lange levensduur. Dit wordt mogelijk gemaakt door diepe en brede profielgroeven. De vele individuele profielblokken met meerde gripkanten zorgen voor extra grip op ijzig en besneeuwd wegdek.

Naast de Vanco™ WinterContact heeft Continental ook de Vanco™ Winter 2. Geoptimaliseerd voor het weggedrag van bestelwagens van vervoerders. De Vanco™ Winter 2 is de nieuwste band met zeer goede grip voor veilig transport van goederen en passagiers tijdens de winter.

Winterbanden met sneeuwvloksymbool

De uitstekende prestaties van deze banden onder winterse omstandigheden voldoen aan de eisen voor de toekenning van het sneeuwvloksymbool. Een winterband krijgt het sneeuwvloksymbool wanneer optimale veiligheid onder winterse omstandigheden gegarandeerd kan worden.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

  

Vind een Continental verkooppunt