Winterbanden steeds vaker gebruikt

13/03/13 om 10:11

Winterbanden continental

Uit de bandenmonitor van Kwik-Fit blijkt dat steeds meer mensen in de winter op winterbanden rijden. Vorig jaar reed nog 32,7% van de automobilisten op winterbanden. Dit jaar is het percentage gestegen naar 35,3%. Daarnaast is het gebruik van all season banden toegenomen naar 3,4%. De toename van het gebruik van winterbanden, en in mindere mate van all season banden, heeft er voor gezorgd dat het gebruik van zomerbanden in de winter is gedaald van 65% naar 61,3%. Automobilisten kiezen vaker voor de veiligheid van winterbanden. Daarnaast is de verplichting van winterbanden in Duitsland en andere Europese landen van invloed op de stijging in het gebruik van winterbanden.

Continental winterbanden en zomerbanden populairder

Wat opvalt is dat steeds meer automobilisten kiezen voor Continental banden. Zo is het marktaandeel van winterbanden en zomerbanden van Continental afgelopen jaar gestegen. Deze stijging kan af te leiden zijn aan het feit dat Continental de afgelopen jaren erg goed scoort in de testen voor zomer –en winterbanden. Zo was Continental vorig jaar het enige merk die in alle categorieën (kleine middenklassers, grotere middenklassers en kleine SUV’s) een score van vier sterren behaalde in de winterbanden test. Ook in de recente zomerbandentest 2013 van de ANWB waren de scores van Continental zeer goed. Zo werd de ContiSportContact™ 5 eerste en behaalde de ContiPremiumContact™ 5 de tweede plaats. Beide banden behaalde een vier sterren beoordeling: ’Goed en zeer aan te raden’.

Bandenwisselweken in aantocht

Afgelopen winter zijn de temperaturen lang onder de 7 graden geweest. Hierdoor hebben automobilisten optimaal gebruik kunnen maken van hun winterbanden. De komende weken zal de temperatuur weer gaan stijgen waardoor het weer tijd gaat worden voor zomerbanden. Eind maart gaan daarom bandenwisselweken weer van start. Automobilisten zullen dan weer massaal overstappen op zomerbanden. Ben je nog op zoek naar nieuwe zomerbanden? Vindt dan jouw dichtstbijzijnde dealer.

 

Vind een Continental verkooppunt