Winterbanden steeds populairder

25/10/12 om 08:33

Steeds meer mensen stappen over op winterbanden. Bijna 40% van de Nederlandse automobilisten zullen de komende tijd winterbanden onder hun auto laten monteren, zo blijkt uit onderzoek van MotivAction. Vorig jaar was het aandeel van auto’s op winterbanden maar 31%. Er wordt voor de komende winterperiode dus een aanzienlijke groei verwacht. De verwachting is zelfs dat de komende 2 jaar de helft van de Nederlandse automobilisten op winterbanden rijdt.

Veiligheid belangrijke reden bij keuze winterbanden

Winterbanden wissel

Mensen stappen over op winterbanden om een stuk veiliger te rijden onder winterse omstandigheden. Onder de 7 graden is het rubber van een winterband een stuk soepeler dan dat van een zomerband, waardoor de grip met het wegdek aanzienlijk verbetert. Veel mensen vinden het te duur om over te stappen op winterbanden, maar door het wisselen van banden gaan deze een stuk langer mee. Indien je door rijdt op zomerbanden in de winter, of andersom, slijten de banden een stuk sneller en zijn ze dus eerder aan vervanging toe.

Groei ook door verplichting winterbanden

Het overstappen op winterbanden heeft ook veelal te maken met de strenge verplichting van winterbanden binnen verschillende Europese landen. Door verhoging van de boetes in landen zoals Duitsland en de invoering van de verplichting in Luxemburg moeten veel mensen wel overstappen op winterbanden om veilig op de locatie van bijvoorbeeld de wintersport te kunnen komen.

Drukte bij garages door bandenwisselweken.

Met de start van de bandenwisselweken begin oktober worden de garages al een stuk drukker bezocht. Hierdoor hebben de garages duizenden mensen extra nodig om alle autobanden te kunnen omwisselen.

Nog geen afspraak gepland? Vindt hier jouw dichtstbijzijnde dealer/garage en maak een afspraak.

 

Vind een Continental verkooppunt