Winterbanden opslaan, waar kan dat?

23/12/12 om 09:08

Bandenhotel voor winterbanden

Indien zomer- of winterbanden niet goed opgeslagen worden veranderen de eigenschappen van de band. Hierdoor kan de levensduur van de band aanzienlijk korter worden, dus zorg altijd voor de juiste opslag van je banden.

Winterbanden opslaan in een bandenhotel

Continental Banden Groep B.V. heeft in samenwerking met Mega Tyre een bandenhotel. Dit zijn groot magazijn waar het mogelijk is om je winterbanden of zomerbanden op te slaan. Doordat steeds meer mensen in de winter kiezen voor winterbanden zullen de zomerbanden opgeslagen moeten worden. Door een samenwerking met een aantal merken zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Ford, BMW, Renault, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz, Peugeot en Opel is dit een goede oplossing voor veel automobilisten. De band/wiel combinaties worden in dit magazijn geregistreerd en op de juiste manier opgeslagen zodat de banden in topconditie blijven.
Na het wisselen van de bandenset stuurt de dealer deze op naar Continental of Mega Tyre, die op hun beurt zorgen voor de verdere afhandeling. Indien de winterbanden weer gedemonteerd moeten worden, worden de opgeslagen banden weer retour gestuurd naar de dealer.

Winterbanden opslaan bij de dealer

Veel autodealers en garages hebben hun eigen opslag voor bandensets. Vaak is het mogelijk om je banden na het verwisselen gewoon achter te laten bij de dealer tegen een kleine vergoeding. De dealer controleert dan direct de staat van de banden, het profiel en zorgt voor de juiste opslag. Vindt hier jouw dichtstbijzijnde dealer om je te laten adviseren voor de opslag van je banden.

Zelf winterbanden opslaan

Indien je thuis genoeg ruimte hebt in bijvoorbeeld de garage is het ook mogelijk om zelf je banden op te slaan wanneer je overstapt op winterbanden. Dit zorgt voor een kostenbesparing, wat je anders voor opslag aan de dealer moet betalen. Indien je de banden thuis opslaat, zorg dat wel dat je dit op de juiste manier doet. De banden moeten in een donkere koele en droge ruimte opgeslagen worden. Maak de banden voordat je ze opslaat goed schoon, zodat er geen vuil of andere stoffen op de band zitten die het rubber kunnen aantasten. Zorg er ook voor dat je op de banden aangeeft op welke positie ze gemonteerd waren en wat de looprichting is.

winterbanden opslag

 

Vind een Continental verkooppunt