Winterbanden onverwachts weer nodig

22/01/13 om 09:58

Veel mensen dachten de winterbanden niet meer nodig te hebben, maar plots was hij er weer: De winter! Afgelopen week dook het kwik weer ver onder 0 en daalde er een sneeuwdeken over Nederland. Ongekend lange files en vele ongelukken waren het gesprek van de dag. De ANWB kondigde lange files aan, het KNMI gaf verschillende waarschuwingen af en de chaos was compleet. Deze week zal het winterweer nog aanhouden, dus denk aan je eigen veiligheid en die van anderen.

Denk op tijd aan winterbanden

Automobilisten stappen vaak pas over op winterbanden als het eigenlijk al te laat is. Op het moment dat er sneeuw voorspeld wordt plant men de afspraak in bij de specialist. Het resultaat is vaak een lange wachttijd door de snel stijgende vraag naar de winterbandenwissel wat er voor zorgt dat je tijdens de eerste sneeuwval nog staat te glibberen op de zomerbanden. Daarom raadt Continental aan om op tijd over te stappen op winterbanden. Dat is niet een week voor de eerste sneeuwval, maar aan het eind van oktober. Vanaf oktober daalt het kwik vaak onder de 7ºC. Onder deze temperatuur wordt het rubber van de zomerband hard en verlies je grip. Je hebt al profijt van winterbanden als de temperatuur onder de 7ºC grens duikt. Men koppelt winterbanden vaak aan sneeuw en ijzel, maar het speciale rubbercompound zorgt al voor extra grip als de temperatuur onder de 7ºC zakt.

Run op winterbanden

Volgens de Telegraaf is er zelfs een run op winterbanden door het extreme weer in januari. De bandenspecialisten zijn momenteel erg druk met het monteren van winterbanden en sluiten langere wachttijden niet uit.

Winterbanden nodig? Vindt hier de dichtstbijzijnde dealer.

Winterbanden zorgen voor veiligheid en een kortere remweg

Bij lage snelheden is het verschil in remweg tussen zomer- en winterbanden al groot. Met hogere snelheden wordt het verschil alleen maar groter.

 

Testdag winterbanden

Voor degene die nog niet overtuigd zijn van het nut van winterbanden, hebben wij in samenwerking met Geen Stijl een aantal bloggers uitgenodigd om het verschil aan te tonen.

Bekijk hier het resultaat van de testdag

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uKmBGrLWC9c[/youtube]

 

 

 

 

Vind een Continental verkooppunt